ÉLETMÓDI

Szórj sót a vasalóra: imádni fogod ezt a trükköt!

Olyan praktikákat mutatunk, ami nem csak hatékony, de olcsó is!

Tudjuk már jól, hogy mennyire sok mindenre használható otthonunkban a szódabikarbóna, de akár még az ecet is. Viszont mi a helyzet akkor, ha éppen egyik sincsen kéznél, mégis szeretnénk vegyszerektől mentesen elérni a tisztaságot? Létezik megoldás, méghozzá a minden háztartásban fellelhető, nagyon hatékony só!

Fotó: 123 RF

Vasaló

A vasaló talpára ragadt szennyeződésektől kiválóan meg tudsz szabadulni, ha sót használsz hozzá. Ez a módszer nem csak a hétköznapi piszoktól pucolja meg az eszközt, de arra is megoldást nyújt, ha egy kényes anyag kissé ráolvadt. Szórj egy marék sót egy kiterített sütőpapírra, kapcsold be magas hőfokra a vasalót, és addig húzogasd a sózott papíron fel-le, amíg szép lassan le nem sikálja felületét a só.

Serpenyő

A vasalóhoz hasonló módon a serpenyőben leragadt ételmaradékoknál is nagy hasznát veheted a sónak. Kicsit melegítsd fel az edényt, szórj bele sót, és egy szivacs segítségével finoman dörgöld át vele a felületet. Figyelj arra, hogy ezt olyan serpenyőknél és fazekaknál alkalmazd, melyek nem teflonosak, hiszen a teflon sérülhet ezektől a mikrokarcolásoktól.

Fotó: Pixabay

Mosogatógép

Még a legszuperebb és leghatékonyabb tablettáknál is látványosabb eredményt érhetsz el a mosogatás során, ha egyenlő arányban összekeversz egymással sót, szódabikarbónát és mosogatószert, majd pedig ezt a keveréket teszed a gépbe. Csillogó és tiszta lesz minden pohár és edény!

Mosogatószivacs

Sajnos minden mosogatószivacs könnyen és gyorsan tud zsírossá, piszkossá válni, holott még csak kevés ideje használod. De semmi gond: önts 2 csésze vízbe 1 csésze sót, tedd bele a használt szivacsot, engedd ázni egy éjszakán át, másnapra pedig szinte újként vetheted be ismét a munkába.

És ezeket olvastad már?