ÉLETMÓDI

Szórj szódabikarbónát a kanapéra: ez a trükk mindent visz, zseniális!

Elég volt a nagytakarítás macerájából! Élvezd a nyarat és spórolj pénzt és időt!
  • Szerző: Ripost

Elég volt a nyögvenyelős takarításból és a hosszan tartó munkából! Itt az idő, hogy olyan megoldások után nyúlj, amelyek olcsók, hatékonyak, ütősek, illetve egy csomó idődet és pénzedet spórolják meg! Hogy mik ezek? Máris mutatjuk!

1. Ecet a kádba

Az ecet igazán remek barát. Egyszerűen tökéletesen eltávolítja a szappanlerakódásokat a csempéről, a kádról és a zuhanyzóról is! Önts ez érintett területekre kevés ecetet, hagyd kicsit hatni, majd gyengéden töröld át, miközben átöblíted. Pofonegyszerű, és látványos az eredmény.

2. Szappan a fürdő tükrére

Állandó jelenség, hogy zuhanyzás vagy fürdés után a tükör a fürdőszobában egy merő pára. Ismerős, ugye? Dörzsöld be a tükröt egy szappandarabkával, vagy kevés samponnal, így sokkal kevésbé fog bepárásodni.

3. Szódabikarbóna a kanapéra

A szódabikarbónánál kevés nagyszerűbb folteltávolító létezik. Keverj belőle vízzel sűrű krémet, kend be vele a szőnyegen vagy a kanapén lévő foltot, hagyd megszáradni a keveréket, majd keféld le. A folt gyönyörűen eltűnik majd.

Mutatjuk a többi szuper trükköt is! LAPOZZ!


4. Liszt a terítőre

Ha kiömlött a vörösbor, akkor már bizonyára te is hallottad, hogy érdemes sót szórni rá. Van azonban egy ennél is klasszabb trükk! Méghozzá a liszt. A kiömlött kóla-, kávé, tea- és borfoltra szórj lisztet, majd mosd ki a terítőt hagyományos módon a mosógépben.

5. Pénzérme a vasaláshibás pamutra

Mindannyiunkkal megesett már, hogy vasalás közben véletlenül kissé megégettük a pamutanyagot. Kellemetlen, de nem menthetetlen helyzet. Recés szegélyű pénzérmével lágyan dörzsöld át az égett rész, majd alaposan mosd át az anyagot. Ezzel eltünteted a foltot és a kellemetlen szagot is.

Ne hidd, hogy vége a tippeknek! LAPOZZ!


6. Citrom az asztalra

A lakkozott fafelületek olyan ápolásra szorulnak, mely megőrzi fényüket és szépségüket. Ehhez nem kell drága bútorápolókhoz nyúlnod! Keverj össze olívaolajat egy kevés citromos illóolajjal, ezzel pedig dörzsöld át a felületet. Gyönyörű lesz.

7. Kenyérrel tisztítsd a kenyértartót! Bizony!

A fonott kosarak, a fából készült kenyértartók tisztítása sokkal olcsóbb és egyszerűbb, mint hinnéd. Fogj egy darab száraz kenyeret, kicsit nedvesítsd meg vízzel, majd nyomd a fa rései közé, és magába fogja szívni a rések közé ragadt port.

 

És ezeket olvastad már?