ÉLETMÓDI

Szórj szódabikarbónát a mikróba, és lenyűgöz a hatás

Mesteri trükköket mutatunk.

Elérkeztünk a karácsonyi nagytakarítás véghajrájába, amikor már fogytán az idő, de mellette az energia, a lelkesedés és a pénz is. Így aztán ha valamikor, hát most igazán jól jönnek azok a tippek, melyek gyors, olcsó és hatékony megoldást nyújtanak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kapd elő a jó öreg szódabikarbónát, mely már sok háztartási praktikában volt segítségedre, és nézd csak, mi mindennél tudod bevetni.

1.Mikró

Tisztítsd meg mikródat a szennyeződéstől és makacs lerakódásoktól. Töröld át nedves, szódabikarbónába mártott szivaccsal a belsejét. Ez segít a portalanításban, a szagtalanításban és abban is, hogy szemcséi segítségével a régebbi ételmaradékokat is fellazítsd. Ezután tegyél a mikróba egy bögre citromos vizet, 3 percig melegítsd a legmagasabb fokozaton, és a párájától szépen feloldódott piszkot egyetlen mozdulattal töröld le a mikró belsejéről.

2.Tapéta

A tapétát elszínező kéznyomok bosszantóak tudnak lenni és komoly fejtörést képesek okozni. Különösen nagy kihívás a zsíros lenyomat a villanykapcsolók környékén, illetve a kisgyerekes családokban. Könnyen megoldhatod a problémát, ha szódabikarbónás, enyhén nedves mosogatószivaccsal dörzsölöd lágyan át a területet. A foltnak nyoma sem marad majd.

3.Kanapé

A fotel és a kanapé kárpitja sok megpróbáltatásnak van kitéve, ezért igencsak hasznos a tisztítása. Bajban lehetünk viszont, ha a huzat nem levehető. Szórd meg szódabikarbónával, dörzsöld el benne, hagyd hatni félórát, majd alaposan porszívózd fel. A tisztító hatás szuperül működik ugyanezzel az eljárással a szőnyegen és az ágyad matracán is. Érdemes kipróbálnod!

4.Mosógép

Két legyet üthetsz egyetlen csapásra, ha a következő mosás során mosószer helyett szódabikarbónát teszel a gépbe. Nagyszerűen tisztítja a ruhákat ez a szer, de ezen felül még a mosógépnek is jót tesz, hiszen elvégez benne egy alapos tisztítást. Az, hogy mindemellett még a pénztárcádnak is kedvenc, már csak a bónusz mindehhez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?