ÉLETMÓDI

Szórj szódabikarbónát a párnádra, döbbenetes hatást érhetsz el vele

Ez a trükk kincset ér! Próbáld ki, és odáig leszel tőle te is!
  • Szerző: Ripost

Nem lehet betelni a szódabikarbónával, egyszerűen kész csoda, amit az otthonunkban művel! Újabb trükköket mutatunk neked, melyek szuper segítséget nyújtanak az életedben.

1. Szórd a párnádra!

A párnába ivódó illatok, a rajta összegyűlő baktériumok mind zavaróak és problémásak. Hiába cseréled rajta a huzatot, sajnos elkerülhetetlen, hogy nyomok maradjanak rajta. Ráadásul nem minden párna mosható egykönnyen, meg macerás is, hiszen olykor csomósan szárad meg, esetleg tönkre is megy. Inkább szórd meg alaposan szódabikarbónával, dörgöld át egy száraz mosogatószivacs dörzsis felével, hagyd hatni félórán át, majd porszívózd ki az anyagot! Fertőtlenít, szagtalanít és tisztít ez a remek módszer!

2. Szórd a gyümölcsre!

Gyönyörű, ahogyan egy alma csillog és ragyog a zöldséges pultján, ám sokan waxolva teszik látványosabbá az árut. A bevonat pedig nehezen távolítható el vízzel. Sokkal hatásosabb és egészségesebb, ha szódabikarbónát, citromlevet és vizet keversz össze, majd fogyastás előtt ezzel dörzsölöd át a gyümölcsöket és zöldségeket.

3. Szórd a padlóra!

Keverj a tiszta felmosóvízhez fél csésze szódabikarbónát, és ezzel a keverékkel tisztítsd meg a padlót! Olcsó megoldás, mely kiválóan tisztít és nem hagy nyomot.

Távolról sincs vége! LAPOZZ!


4. Szórd a kádba!

A szappanlerakódásokat tökéletesen és könnyen eltávolíthatod, ha egy nedves rongyot megszórsz szódabikarbónával, és azzal dörzsölöd át a felületet. Makulátlan lesz az eredmény.

5. Szórd a fésűdre!

Nem árt néha a hajkefénket, fésűnket is megtisztítani. Frissebb lesz tőle a frizurád és kellemesebb a közérzeted! Áztasd a fésűt vagy hajkefét egy éjszakára egy csésze melegvíz és egy teáskanál szódabikarbóna keverékébe. Másnap csak hagynod kell megszáradni.

6. Szórd a fal repedéseibe!

A csótányok és a hangyák is távol maradnak, ha közlekedésük útjába szódabikarbóna kerül. Szeretnéd biztosan lakáson kívül tudni ezeket az állatokat? Akkor a szódabikarbóna lesz benne a jóbarátod!

És ezeket olvastad már?