ÉLETMÓDI

Szúrj villát a kertedbe: szomszédaid elámulnak majd csodás növényeidtől!

Szenzációs tippet mutatunk, amit imádni fogsz!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Meglepő és pofonegyszerű trükkökkel még szebbé teheted a zöld gyepet kertedben. Ezek a praktikák igazán sokat segítenek majd!

Újságpapír

Azokra a területekre, ahol sűrűn nőttek a gyomok, tegyél újságpapírt, miután a gyomokat eltávolítottad. Ez akadályozni fogja őket abban, hogy újra kinőjenek, hiszen elveszi előlük a fényt és a elfojtja növekedésüket.

Citromhéj

Ha rágcsálók nyirbálják meg a füvedet, akkor szórj kedvenc helyük környékére kávézaccot, mely elveszi a kedvüket. Bónusz, hogy a kávézacc még nagyszerű műtrágyaként is működik, tehát növényeidnek is isteni eledel. És hogy mi segít még hasonlóképpen ugyanebben? A citrom héja!

Folytatjuk tovább, LAPOZZ!


Olaj

Permetezd be étolajjal a fűnyíró pengéjét, ha csak a gyomokat szeretnéd eltüntetni, a fűszálakat viszont szeretnéd megóvni. Így a pengék átsiklanak majd a vékony fűszálakon, a gyomokat viszont levágják. Figyelj rá, hogy csak akkor vesd be ezt a trükköt, ha nem gázüzemű a készüléked!

Villák és toboz

Ha háziállatod szívesen jár ki a kertbe elvégezni a dolgát, de ezzel kiégeti a szép gyepet, akkor válassz kíméletes, mégis hatékony megoldást! Megszokott helye köré szúrj a földbe néhány villát, a villa fogaival felfelé. Az is praktikus, ha fenyőtobozokat használsz villák helyett. Egyik kutyus vagy cicus sem szereti ezeket kerülgetni, le fognak szokni arról, hogy a kiszemelt területet látogassák.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?