ÉLETMÓDI

Tegyél citromot az ágy alá: fantasztikus, ami történni fog!

Régóta tudjuk, hogy a citrom az egyik legnagyobb természetes segítségünk. C-vitamin tartalmával egészségünket védi, sőt, a háztartásban is bevethető. Most azonban egy merőben új oldaláról ismerhetjük meg.
  • Szerző:

Rengetegszer használunk citromot a konyhában, vagy egyszerű italok elkészítéséhez, de ez a trükk mindenki számára is meglepetés. Egészen elképesztő, mire képes az egyszerű citrom! És nemcsak teába vagy limonádéba préselve fejti ki áldásos hatását, a héjában található illóolajával is fantasztikus eredményeket érhetünk el!

Csodálatos citromillat!

A citromaroma antiszeptikus tulajdonságokkal is rendelkezik, támogatja az egészséget, fantasztikus aromája végső soron a mentális állapotra van befolyással. A citrom, illatának köszönhetően jelentősen csökkentheti a szorongás, pánik vagy depresszió rohamainak esélyét! Vétek lenne kihasználatlanul hagyni ezt a természetes nyugtatóhatást! Az egyetlen dolog, amire szükség van a hatékony terápiához, az néhány illatos citrom. Vágd le a citrom csücskös végét, így egy sima felületű talpa lesz, amivel ráállíthatod a gyümölcsöt egy tányérra. Késsel vagdald be a citromot vízszintesen vagy függőlegesen, ahogy jónak látod. Minél több vágást ejtesz a gyümölcsön, annál nagyobb felületen tud kiáramlani a jótékony illatfelhő a citromból.

Természetes segítség nyugodt éjszakákhoz!

Helyezd a citromot egy tányéron az ágy közelébe, és hagyd, hogy az aromák áradjanak a levegőben és tegyék a dolgukat. Meglátod, sokkal nyugodtabban telik az éjszaka, jobban alszol majd!

Tele van vitaminnal

Ha igazán erős vagy és elviseled a citrom savanyú ízét, akkor egyszerűen meg is eheted! A citrom tele van vitaminokkal, főként C-vitaminnal, mely a legjobb immunerősítő, így segít elkerülni az általánosabb betegségeket mint például a megfázás. Egy pohár meleg citromos víz reggel elősegítheti a jobb emésztést, és javíthatja a bőr egészségét. Más szavakkal, ez egy igazán hasznos gyümölcs!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?