ÉLETMÓDI

Tegyél nyers tojást a paradicsompalántád tövébe! Bámulatos a hatás!

Ez a trükk mindent visz, ha arra vágysz, hogy palántád csodás termést adjon, ontsa a paradicsomot.
  • Szerző: Ripost

Számos trükk létezik igazán szép kerthez, lédús és édes paradicsomhoz, a buja muskátlikhoz. Amit viszont most mutatunk, az tényleg fantasztikusan hatékony - nézd csak, hogyan veheted hasznát a tojásnak a kertedben!

1. Trágyázz vele!

A kalcium nagyon fontos ahhoz, hogy a növények szépen fejlődjenek, ehhez pedig szuper megoldás, ha porrá, vagy legalábbis nagyon apróra zúzott tojáshéjat gereblyézel a talajba. Nem elég, hogy serkenti a növekedést és erősíti az egészséges hajtásokat, de ráadásul még lazítja is a talajt, a savasságát pedig csökkenti.

2. Tartsd vele távol a csigákat!

Ha darabokra tördelt tojáshéjat szórsz a féltett növények tövébe, távol tartja a csúszómászókat. Hihetetlen, mennyi bosszúságot sprórolhatsz meg így!

3. Csalogasd kertedbe a madarakat!

A madarak imádják csipegetni a tojáshéjat. Ezért ha szereted a csiripelésüket hallgatni, és jó érzéssel tölt el az érkezésük, akkor tegyél ki nekik zúzott tojáshéjat egy tálkába, és gyakori látogatóid lesznek.

4. Tedd csodássá vele a paradicsomod!

A paradicsom ültetésekor a palánta alá tegyél egy nagy marék törött tojáshéjat. Ez egész évben lassan és folyamatosan adagolja majd a paradicsomnak a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot és nyomelemet, így a zöldséged gyönyörűen fog növekedni, a betegségekkel szemben pedig jóval ellenállóbb lesz. Fokoznád a hatást? Akkor ne is állj meg a tojáshéjnál, hanem egyszerűen "ültess" egy egész tojást a paradicsom alá, és bízd a természetre a többit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?