ÉLETMÓDI

Vigyázz, milyen Facebook-profilképet választasz!

Az egész életedre hatással lehet...
  • Szerző: KAM

Az emberek többsége nem nő fel abban a pillanatban, amikor kézhez veszi a bizonyítványát vagy a szakmáját igazoló oklevelet, az álláskeresés útvesztőjében pedig sokan a Facebook-lapjuk miatt buknak el.

Íme pár jó tanács azoknak, akik nem szeretnének éveket várni egy zsíros állásra, és eddig nem jöttek rá, miért nem jártak még sikerrel a leendő munkáltatóknál.

Ma már ugyanis tény: a munkaadó HR-esei első nekifutásra a leendő munkatárs Facebook-lapját keresik meg. Szerencsés esetben azon csak a profilkép, és a borítókép látszik. 

Úgyhogy ezeken áll, vagy bukik minden!

Instagram, Facebook vagy LinkedIn? - a profilképed a személyes branded alapköve!

1. Egy láthatóan régi kép biztosan fennakad a rostán. Amikor még pelyhedző állú sihederként fotóztak a gimis tablóra? - biztosan esélytelen. Olyan kép kell, ami jól képvisel téged. Legalább kétévente cseréld le!

2. Grimasz, őrült fej, hatalmas vigyor? Buli, haverok, pia, őrület? Nos, kisapám, hölgyem, a munkahelynek és fizetésnek egy időre biztosan búcsút mondhatsz. A legjobb egy szolid, és határozott mosoly. A jókedv, magabiztosság egyik jele.

3. Ha a munkahelyen sem lesz elvárás, a profilképeden se feszíts öltönyben. Ha mégis, jó, ha az interjú előtt a képet is olyanra cseréled. Egyszerű, hétköznapi viseletet válassz! Kerüld a hatalmas márkajelzéseket, feliratokat. A kevesebb néha több.

4. Egy jó profilképnél a háttér és a fény legalább annyira fontos, mint te. Lehetsz te makulátlan, csinos, mosolygós és bizalomgerjesztő, ha mögötted épp egy szórakozóhely, strand, vagy romos épület látható. A kép környezete is legyen homogén, nyugalmat, bizalmat árasztó.

A borítóképeken kerüljük a szerelmes idézeteket, a szakítással kapcsolatos megjegyzéseket, a kedvenc filmünket, zenekarunkat, és minden egyebet, ami szentimentálissá tehet minket. Egy szép táj, egy korábbi szakmai siker képes dokumentációja adhat egy löketet.

 

És ezeket olvastad már?