Létrehozva: 2017.07.11.

Több mint 8000 résztvevő a 35. Lidl Balaton-átúszáson

Több mint 8000 úszó szállt vízbe szikrázó napsütésben vasárnap Révfülöpön, hogy megtegye a Balatonboglárig tartó 5,2 kilométeres távot a 35. Lidl Balaton-átúszáson. Az érkezõ oldalon mindeközben egésznapos, egészségtudatosságra nevelõ programokkal várta a kicsiket és a nagyokat a Lidl Magyarország.

Szerző P. Petra

A több mint 30 éves hagyományra visszatekintő Balaton-átúszás Magyarország egyik legnépszerűbb tömeges sporteseménye, amelyhez idén fesztivál-hangulat társult.

A kihíváson résztvevőket a balatonboglári érkező oldalon rokonok és barátok várták, akik ezt követően elárasztották a Platán strandot: volt, aki a balatoni vizet, volt, aki a különböző programokat élvezte, a Lidl Magyarország ugyanis számos játékos lehetőséggel várt mindenkit.

Miközben az úszók a Lidl sátrában pihenhették ki a kihívást, a kisebbek több mint 10 játék közül válogathattak: az óriás társasjátékok, a mászófal, a Virtuális Egészségkonyha a Lidl egész éves iskolai „Egészségnap” kezdeményezéséről már ismert formában tanította meg a kicsiknek az egészséges életmód fontosságát.

Célunk, hogy a minél több gyermek számára eljuttassuk az egészséges életmód fontosságának üzenetét. Programjainkat aszerint alakítottuk ki, hogy az egészséges táplálkozást és a rendszeres sportot játékos formában ismerjék és szeressék meg a gyerekek.

– mondta el Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője.

A vállalat az egészségnevelő programok mellett 40 gyermek számára nyújtott egy örök életre szóló élményt. A Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal együttműködve olyan sellyei gyermekeket utaztatott el a Balatonhoz, akik még sosem látták a magyar tengert. A kicsik, miután csillogó szemmel vették át az ajándék törülközőt, kendőt és szélforgót, kedvükre falatozhattak, és fürödhettek egy nagyot.

A mélyszegénységben élő gyermekek számára különösen nagy élményt jelentett, hogy egy felhőtlen, szórakozással teli napot tölthettek el a Balatonon. A színes programlehetőségek, az ajándékok, az ételek és italok mind-mind felejthetetlen napot varázsoltak számukra. Köszönjük a Lidl Magyarországnak a támogatást!

– mondta el Kromek Henriett, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke.

A 35. Lidl Balaton-átúszást megelőzően a Lidl nagykövete, Risztov Éva számos felkészülési tanáccsal látta el a sportolókat, így ő sem hiányozhatott a helyszínről. A Balaton-átúszás női rekordtartójával többen készítettek közös fényképet, a nap közepére pedig óriási sor alakult ki, egy-egy autogramért vagy kedves szóért.

A 35. Lidl Balaton-átúszás sikerét bizonyítja, hogy közel az összes résztvevő teljesítette a távot. A 8.337 úszó között egyaránt találkozhattunk profi és amatőr sportolókkal is. A legjobb időt Juhász Janka, a nyílt vízi úszóválogatott tagja teljesítette, 1 óra 4 perc 26 másodperccel, a legidősebb úszó pedig a 82 éves Bucsányi Elemér volt.

A Lidl Magyarországról

Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már több mint 160 áruházzal van jelen hazánkban, és több mint 4000 munkavállalót foglalkoztat.  A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak. A cég különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek több mint 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.

Szerző P. Petra

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

life.hu

Alig ismerik a brit király család üdvöskéjét, aki "többet ér", mint Katalin hercegné gyerekei együttvéve

hirtv.hu

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán

metropol.hu

Közleményt adtak ki a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

mandiner.hu

Megkérdezte a Politico az EP-képviselőket, mit tartanak a legnagyobb problémának – ki nem találná, mi került az első helyre

origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban