Létrehozva: 2018.12.24.

Tomor Anita: Kár, hogy csak egyszer van karácsony egy évben

Az egész éves rohanás után decemberben jó érzés megállni egy pillanatra. Ezzel sincs másképp a sikeres írónõ, Tomor Anita, aki legújabb könyvével egycsapásra került a sikerlisták élére. Vele beszélgettünk az ünnepek alkalmával.

%RIPOST% Itt a karácsony, ti hogy álltok a készülődéssel? Utolsó pillanatig rohangáltok vagy már minden ünnepi díszbe borult?

Tomor Anita: Néha úgy érzem, ha karácsony van, ha nem, az egész életünk amúgy is egy végeláthatatlan rohanás. A december különösen húzós hónap, ilyenkor le kell zárni a munkákat, be kell szerezni az ajándékokat,

mindenki azon van, hogy minél hamarabb letudja a karácsonyi őrületet és elérkezzen végre a várva-várt ünnep

és vele együtt a jól megérdemelt pihenés, amikor végre addig aludhatunk, ameddig csak akarunk, addig lehetünk fent, amíg jól esik, amikor van idő olvasni, társasjátékozni, sütni-főzni. Szeretem az ünnepeket, mert akkor pár napra, néhány órácskára megáll minden. Van idő örülni egymásnak, van idő együtt lenni, és nincs az a frusztráció, hogy még ezt vagy azt meg kell csinálni, olyankor nincs „dolgoznom kell” érzet. Ilyenkor tud pihenni igazán az ember.

Kár, hogy csak egyszer van karácsony egy évben.

Nálunk sokáig az volt a hagyomány, hogy december 24-én a Jézuska hozta a fát és az ajándékokat, de miután a családlátogatások, baráti összejövetelek miatt alig maradt időnk örülni egymásnak, az együttlétnek, a fának és az ajándékoknak, kitaláltuk, hogy a december 24-ét előre hozzuk egy picit. Már tavaly és tavaly előtt is december 23-a reggelre jött meg a Jézuska nálunk, és ezt idén is így csináljuk. Így egy nappal több időnk marad pihenni, játszani és együtt lenni.

%RIPOST% Van valami hagyományotok a családoddal? Hogy zajlik nálatok ez az időszak?

T.A.: Nekem személy szerint nagyon tetszik az amerikai modell, az, hogy az emberek odakint, a tengerentúlon már november végén felállítják a karácsonyfát és ünnepi díszbe öltöztetik az egész házat advent idejére. Minden évben eltervezem, hogy ezt a szokást én is bevezetem itthon, de aztán mindig rájövök, hogy kicsik még ehhez a gyerekek. Réka kilenc, Dávid hatéves. Õk még szerencsére hisznek a Jézuskában, és csillogó szemmel, izgatottan várják minden évben, hogy jöjjön a Jézuska és meghozza a fát és az ajándékokat az éj leple alatt, titokban, amíg alszunk. Ezt az örömet nem akarjuk elvenni tőlük. Talán két éve lehetett, amikor huszonharmadika reggel felébredtünk, kimentünk a nappaliba és ott találtuk a szőnyegen Dávidot törökülésbe kuporodva. Csak ült és bámulta a fát és alatta az ajándékokat, amelyeket aznap éjszaka hozott a Jézuska. Nem ment oda, nem kezdte el bontogatni a csomagokat, egyszerűen csak hatalmas, csodálkozó szemekkel nézte. Ezt az élményt nem szeretnénk elvenni tőle, és Rékától sem.

Ez a látvány egy szülőnek felér mindennel.

%RIPOST% Egyre többen vesznek könyvet ajándékba, főleg karácsonykor. Ha választani kellene a könyveid közül, melyiket ajánlanád az ünnepekre?

T.A.: Mindegyik könyvemet nagyon szeretem, ezért nehéz választani. Talán a Sugar Daddyt ajánlanám, mert ez a legújabb könyvem, néhány hete jelent meg. A visszajelzések alapján szerencsére úgy tűnik, nagyon szeretik az olvasók. Hihetetlen jó volt látni az országos sikerlistán a második, harmadik helyen az elmúlt hetekben.

Remélem, hogy mindazoknak, akiknek a könyveimet hozza a Jézuska karácsonyra, kellemes élményekben lesz részük, és úgy teszik majd le a végén a regényeket, hogy hú, ez nagyon tetszett, most azonnal kell a következő, ennyi nem volt elég a Tomor Anita könyvekből, és azt is

nagyon remélem, hogy mindenkinek nagyon boldogan fog telni ez a karácsony.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így próbálták a kommunisták tönkre tenni a magyar történelmi filmeket

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

metropol.hu

Őrjöngenek a magyarok; kiderült, ki lehet Szoboszlai új edzője

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Hatalmasat hazudott Magyar Péter - lebukott

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban