Létrehozva: 2017.12.07.

Újra bekerülhet Budapest Európa legjobbjai közé

Hétfõig lehet szavazni az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozatra, hogy egyetlen magyar helyszínként Európa legjobb adventi vására legyen

A European Best Destination által szervezett közönségszavazásokon tavaly több mint 1,3 millió ember szavazott, és választotta meg többek között az öreg kontinens legjobb adventi vásárait is.

Egy magyar helyszín és rendezvény, a Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál a tavalyi előkelő 9. hely után, idén is felkerült a top 20-as sortlistre.

Hogy Budapest belvárosának karácsonyi rendezvénye az újabb megmérettetésen még jobb helyezést érhessen el, ahhoz december 11-ig bárki hozzájárulhat. Csak egy szavazatot kell leadni a europeanbestdestination.com weboldal christmas-market aloldalán vagy a https://rebrand.ly/bestcd20d linken.

Európai szellemiség a forralt boron túl

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál jó eséllyel pályázik rá, hogy ismét az élmezőnybe kerüljön, és nemcsak azért, mert egyedüli magyar aspiránsként szerepel a húsz jelölt között, hanem azért is, mert sok újítással készült a félmilliónál is több látogató fogadására.

Még a karácsonyi vásárok olyan elengedhetetlen kellékét is igyekeztek „megújítani”, mint a forralt bor, így a Szent István téren alacsony glikémiás indexű változata is kapható ennek az italnak, azaz a cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatnak belőle. A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekeknek épített korcsolyapálya ne hagyományos jégborítású legyen, mert annak üzemben tartása rengeteg energiát emésztene fel, helyette egy időjárástól függetlenül használható felületet hoztak létre a tér közepén. Itt tör az ég felé az a gigantikus karácsonyfa, ami csak nevében „fa”, hiszen egy fenyőt sem kellett kivágni érte. A vásár fegyelmezett hulladékkezeléssel és a vendéglátásban használt környezetbarát anyagokkal járul hozzá a fenntartható Budapesthez, illetve szeretné az ország kulturális értékeire is ráirányítani az ide látogató turisták figyelmét, így megjelenést biztosít színházaknak és turisztikai szempontból fontos helyszíneknek is.

Elbűvölő vizuális élmény

A vásár idei újdonsága, a sötétedés után minden egész órában induló káprázatos 3D kisfilm, melyen nyolc grafikus, három hónapon át dolgozott.  A kisfilmet olyan speciális technikával gyártották le és olyan különleges eszközökkel vetítik le, hogy egy, a 3D mozikban megszokott vizuális élményt kapjanak a látogatók, ám ezúttal szabadtéren. Négy nagy teljesítményű lézerprojektor sugározza a karácsonyi mesét a bazilika 44 méter magas és 1000 négyzetméteres „vásznára”, ami világviszonylatban is egyedülállónak számít.

Nagy a küzdelem, de megéri

Porto polgármestere, Rui Moriera szerint jó volt látni, hogy az emberek pozitív célok érdekében is mozgósíthatóak, amikor tavaly több tízezren szavaztak a városukra a brüsszeli székhelyű, független European Best Destinations utazási portálon. Budapest is valami hasonló összefogást szeretne annak érdekében, hogy az Adventi Ünnep a Bazilikánál a magyar fővárosra irányítsa az európai utazók figyelmét egy ilyen turisztikai szempontból kiemelten fontos időszakban. Tavaly a fővárosban 9 százalékkal nőtt a vendégek és 9,2 százalékkal az eltöltött éjszakák száma 2015 decemberéhez képest, és ha ez a szavazás hozza a kellő felhajtóerőt, akkor a becslések szerint, a rekordév adatai is megdőlhetnek.

Nicholas Martin a Bordeaux-i Turisztikai Hivatal igazgatója a városuk 2015-ös sikere után 10.7 százalékos növekedést tapasztalt a helyi Merignac repülőtér forgalmában, illetve 12,26 százalékos bevétel emelkedést a szobaárak tekintetében. Ilyen adatokat minden világváros szívesen látna a karácsonyfája alatt!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámával indult és azzal is zárult az F1-es sprintfutam

origo.hu

Kiderült, hogy mikor térhet vissza az Uber Budapestre

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban