Létrehozva: 2021.08.19.

Ünnepi programok a Millenárison

Augusztus 18. és 22. között színes családi programokkal, zenével, sporttal és gasztronómiával várja látogatóit az idén húsz éves, megújuló Millenáris és az augusztus 20-án egy éves Széllkapu Park.

A Millenáris Parkban a ZeneMűvek, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris létrehozta Magyarország első komolyzenei piknikjét, a Music ül a fűben – komolyzenei pikniket, amelyet augusztus 18-án, immár harmadik alkalommal rendeznek meg a Nemzeti Táncszínház előtt. Elmaradhatatlan kellék az étel, ital és a pikniktakaró, a gyerekek pedig nyugodtan szaladgálhatnak a fűben az előadás alatt. Emellett továbbra is tart a Millenáris Bajnokok Parkja ingyenes programsorozat, amely ezúttal tűzoltó bemutatóval, közlekedési oktatóparkkal, hagyományőrző alkotóházzal, játszósarokkal, 8 méter magas mászófallal és sportszerkölcsönzővel várja látogatóit. A megpihenni vágyókat kellemes teraszok, napozóágyak fogadják a Rosetta kávézóban és a Samantha bisztróban.

A Széllkapu Parkban a Zenélő Budapest program keretében mesekoncertek és interaktív közösségi hangszerbemutató várja a legkisebbeket. Mindemellett a születésnapi hétvégére látogatók ingyenes, szervezett és vezetett tematikus sétákon vehetnek részt. Az egy éve átadott, két és fél hektáros ligetes-mezős-tavas Széllkapu parkrész mára benépesült, és folyamatos népszerűségnek örvend. Közép-Európa egyik legnagyobb pihenőparkja jött itt létre az egykori ipari terület helyén, amely jelentősen növelte a főváros zöldfelületeit, javítja a forgalmas városrész levegőjét, a parkrésszel egy időben átadott 500 férőhelyes mélygarázs pedig enyhíti a környék parkolási gondjait. Idén vendéglátóhelyek is nyíltak a Széllkapu Parkban. A nor/ma grand skandináv pékség északi stílusú gasztronómiával, a Zsiráf Buda étterem panorámával, minőségi italkínálattal, és a téren, a napelemfák melletti fagylaltozópavilonjával várja vendégeit. A park gazdag növényvilága, a vízjáték párája és a Függőkert hűvöse felfrissülést nyújt a forró nyári napokon.

A 4000 m2 zöld felületet adó Függőkert idén kiállítási helyszínként is debütál, a Magyar edzők a nagyvilágban című szabadtéri kiállítás az első emeleten található. A tematika nem véletlen, a tárlat szervesen kapcsolódik a Millenáris D jelű Üvegcsarnokában zajló Világraszóló Bajnokaink – 177 mesés győzelem című interaktív olimpiatörténeti kiállításhoz, mely október 10-ig látogatható.

Akinek a Millenáris lesz az úti célja, elhozhatja felesleges könyveit, és cserébe hazavihet egyet. A Lapozó nevű könyvcserepontok a könyvek újrahasznosítását és az olvasás élményének megosztását népszerűsítik a Millenáris és a Bookline közös kezdeményezésében.

A Millenáris, a hely, amely felfrissít, pihentet és feltölt. Az egykori Ganz gyárból kialakított kulturális és közösségi tér, az innováció és az egész életen át tartó tanulás támogatója, mely változatos programoknak, tudományos kiállításoknak, fesztiváloknak, koncerteknek ad helyet. A tavaly átadott Széllkapu Parkkal kibővült intézmény idén ünnepli 20. évfordulóját. Ebben az évben több épületet érintő felújítás, átalakítás kezdődött annak érdekében, hogy a minden elemében megújuló, korszerű közösségi helyszín saját és befogadott rendezvényei és parkjai által újra kivételes közösségi térként fogadhassa látogatóit.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszületett az ítélet, egy vagyont kell fizetni Cristiano Ronaldónak

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

life.hu

Megszólalt II.Erzsébet bizalmasa: így viselkedett a királynő a színfalak mögött

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp már másképp látja: Ma éjjel valami különleges történhet + videó

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

vg.hu

A vártnál előbb érkezett a felezés a bitcoin piacán: ennek senki sem örülhet

origo.hu

Brutálisan összeverték Miley Cyrust

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban