Létrehozva: 2017.07.17.

Ide menj, ha letérnél a jól bejáratott turistaútról

Érdemes néha letérni a jól bejáratott turistaútról, hiszen ha így teszünk, akkor megismerhetjük a világ rejtett zugait és autentikusabb utazási élményben lesz részünk. Mutatjuk, melyik országokat ajánljuk a kalandosabb utazóknak.

Szerző Ripost

1, Moldova

Az országra legjellemzőbb a borturizmus, hiszen itt található a világ legnagyobb borospincéje. Moldovát még egyáltalán nem fedezte fel a nyugati turizmus, leginkább a román, ukrán, orosz, bolgár, török látogatók között népszerű utazási célpont.

2, Albánia

Albánia a Balkán gyöngyszeme, ahol a kulturális és természeti látnivalókból sincs hiány, továbbá a török és a görög konyha által alakított gasztronómiára se lehet panasz. Albániába már Budapestről közvetlenül, kedvező áron juthatunk el fapados járattal.

3, Grúzia

Grúziába a gyönyörű hegyekért, kedves emberekért, finom ételekért, a több ezer éves kultúráért érdemes elutazni. Habár az utakon a közlekedés kaotikusnak és félelmetesnek tűnhet, de a statisztikák szerint nincs olyan sok közúti baleset.

4, Fülöp-szigetek

A Délkelet-Ázsiába utazók leginkább Thaiföldet, Malajziát és Indonézia kis szegletét,Bali szigetét fedezik föl, pedig akár Indonéziában vagy a Fülöp-szigeteken rengeteg kevésbé látogatott, a felkapott helyeknél olcsóbb paradicsomi helyszín vár.

5, Koszovó

Koszovóról a legtöbbeknek a háború jut az eszébe, viszont az már csak a történelem Európa legfiatalabb országa számára. Pezsgő éjszakai élet, történelmi látnivalók, finom balkáni ételek, túrázási, sőt síelési lehetőségek és persze kedvező árak fogadnak. Arra érdemes figyelni, hogy hazafele ne Szerbián keresztül utazzunk haza, viszont az új fapados járatnak köszönhetően ez a probléma könnyen kiküszöbölhető.

6, Kazahsztán

Kazahsztánban egy futurisztikus főváros, Asztana és különleges, akár az USA vagy Kanada tájaira emlékeztető természeti látványosságok fogadnak. Az eljutás Budapestről könnyű, közvetlen fapados járat közlekedik az országba.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-