Létrehozva: 2017.01.17.

Így lehet hónapokon keresztül egy kézipoggyásszal utazni

Ha egy hosszabb, hónapokig tartó utazást tervezel, akkor a felkészülés során az egyik legfontosabb kérdés, hogy mit vigyél magaddal és milyen hátizsákba pakold a felszerelésed.

Ha fapados járatokat is igénybe veszel az út során, akkor a csomagodat minden egyes alkalommal be kell majd csekkolni, aminek felára van. Ha ezt a felárat nem kell kifizeti, akkor azzal rengeteg pénzt tudsz megspórolni, amivel akár meghosszabbíthatod az utazásodat. De vajon lehet hónapokon keresztül csak egy kézipoggyásszal utazni? Véleményem szerint igen, habár nem minden esetben. Nézzük csak mitől függ, hogy lehet-e vagy sem.

Milyen az időjárás a célponton?

A kézipoggyásszal való hosszú utazást leginkább olyan országokban tudjuk kivitelezni, ahol jó az időjárás, mivel így nem kell sok meleg ruhát bepakolni a hátizsákba. Az egyenlítőhöz közeli trópusi országokban szinte mindig magas a hőmérséklet, de nyáron Európában se lesz szükségük sok pulóverre és hosszú nadrágra.

Hol fogsz megszállni?

Ha hotelekben, vendégházakban vagy hostelekben fogsz megszállni, akkor elég lesz a kézipoggyász, mivel a legtöbb szálláson biztosítanak törölközőt, hajszárítót és persze ágyneműt, így hálózsákot egyáltalán nem kell magaddal vinned. Ha viszont sátorban aludnál, akkor nem csak a sátrat, de hálózsákot és melegebb ruhákat is be kell pakolni a csomagba, így biztos, hogy nem fogsz beleférni a kézipoggyászba.

Milyen tevékenységeket tervezel az utazás alatt?

Ha csak könnyebb túrákon szeretnél részt venni 1-2 ezer méter magas hegyekben, ahhoz nem lesz szükséged speciális felszerelésre, viszont ha magas hegyeken keresztül haladó nehezebb útvonalakon is végig mennél, akkor nem csak egy jó túracipőre, de meleg kabátra és aláöltözékre is szükséged lesz.

Hol fogsz étkezni?

Ha hotelekben szállsz meg, akkor a reggeli valószínűleg biztosítva lesz, az ebédet és a vacsorát pedig könnyen elintézheted a környék éttermeiben vagy kifőzdéiben. Ha viszont a természetben is több időt fogsz eltölteni, akkor a tábori konyhádról is gondoskodnod kell, így biztos, hogy fel kell adnod a csomagodat.

Tehát összességében, ha melegebb időjárással rendelkező országokban fogsz utazni, többnyire hotelekben vagy hostelekben szállsz meg, csak könnyebb túrákon szeretnél részt venni és a helyi éttermekben vagy kifőzdékben étkezel, abban az esetben nem feltétlenül kell feladnod a hátizsákod, elég lehet a kézipoggyász is. A cikknek hamarosan jön a folytatása, amiből kiderül, hogy mi fér bele a kézipoggyászba.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gonosz vetélytársakról és gazdag partik sötét titkairól beszélt a magyar modell

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

life.hu

Alig ismerik a brit király család üdvöskéjét, aki "többet ér", mint Katalin hercegné gyerekei együttvéve

vg.hu

Videó: kétszer is landolt Magyarországon a világ legnagyobb repülőgépe – rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott

metropol.hu

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-