Létrehozva: 2020.07.21.

Olyan szelfit lőtt egy medvével a nő, hogy megfagy a véred

A kirándulók rémálma esett meg egy Mexikóban túrázó csoporttal: medvével találkoztak az erdőben. De ami ezután történt, az egyáltalán nem a szokványos forgatókönyvet követte.

Szerző Horváth Gabi

Elképzelted már, mi lenne, ha kirándulás közben kíváncsian odalépne hozzád egy medve? A legtöbben sikítva szaladnának el a helyszínről, ez azonban kiválthatná a medvéből az agressziót, annak pedig nemigen lenne jó vége. Egy mexikói nemzeti parkban túrázó csoport viszont másképp döntött, és ez alighanem megmentette az életüket.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A csoport éppen a mexikói Chipinque nemzeti park csodáit látogatta, amikor egy feketemedve közelítette meg őket. A csoport tagjai ahelyett, hogy pánikba estek volna, nyugodtak maradtak, sőt, egyikük fotózkodott is a medvével.

Az esetről videó is készült, amint jól látszik, hogy a medve nem akart támadni, csupán kíváncsi volt az idegenekre. Odalépett az egyik nőhöz, és két lábra állva megszaglászta a haját. A körülötte állók igyekeztek elvonni a medve figyelmét, miközben a nő, még mindig higgadtan elővette a telefonját, és lőtt egy szelfit a hihetetlen jelenetről.

A medve ezután négy lábra ereszkedve elsétált, miközben a kirándulók gyorsan, de még mindig nem pánikszerűen menekülve elhagyták a területet. A drámai videó felkerült a netre, ahol már milliók látták.

A szakértők szerint, ha a medve nem támad, ez a legjobb megoldás: a feketemedvék esetében elég nyugodtnak maradni, míg ha grizzly közelít, a legjobb halottnak tettetni magunkat. Persze az elméletet nem könnyű átültetni a gyakorlatba, ha a medve épp a hajunkat szaglássza – ám amint ez a mostani esetből is látszik, életmentő lehet a nyugodt reagálás. Az Európában is előforduló barnamedve esetében is az a legjobb, ha nem csalogatjuk magunkhoz, nem próbálunk barátkozni vele (a bocsaival sem!), ha viszont mégis közel jön, semmilyen módon ne provokáljuk: maradjunk nyugodtak, ne nézzünk a szemébe, de nem is fordítsunk hátat neki. A mexikói Chipinque nemzeti parkban nem ez az első eset, hogy valaki feketemedvével találkozik, ám ennyire közel ritkán jönnek az állatok a kirándulókhoz, a legtöbbször inkább a szemét között keresnek ennivalót maguknak.

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-