Létrehozva: 2019.04.20.

A legjobb húsvéti programok hétvégére

Kezdõdik az húsvét, összeszedtük a legjobb programokat a hétvégére, ha nem csak otthon szeretnénk tölteni az idõt. Hidd el, lesz mibõl választanod!

Közeleg a húsvét, több napon keresztül szervezhetünk közös programokat. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani. Nézz körül és válassz!

Húsvéti nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban – április 21-22.

Áprilistól újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja. Nagyszabású, kétnapos évadnyitó rendezvénye húsvét vasárnap és húsvét hétfőn kerül megrendezésre. Mindkét nap játékos Húsvéti Nyuszikeresés várja a kisebbeket. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap. A kreatív sarokban kézműves foglalkozásokat szerveznek, húsvét hétfőn pedig igazi hagyományőrző foglalkozásokkal bővül a program, így például a nemezeléssel és gyertyaöntéssel. Április 22-én a kicsiket állatsimogató is várja, ahol közelről is megismerkedhetnek a háztáji kis- és nagyállatokkal.

Húsvét a Várkert Bazárban – április 20-22. (ingyenes)

Színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, néptánc bemutatóval és felvonulással, gasztroshow-val, koncertekkel vár ebben az évben is mindenkit. Április 20-án, szombaton 11 órától fellép Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, vasárnap 15 órától a Kiskalász, hétfőn 15 órától Bognár Szilvia, de lesz még bábelőadás és húsvéti kézműves foglalkozások, állatsimogató is.

Húsvéti Állatságok a NOÉ Állatotthonban – április 19, 10:00-14:00 (ingyenes)

Szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne testközelből megismerkedni a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó állatokkal. A gondozók és önkéntesek segítségével lehetőség lesz simogatni nyuszikat, birkát, kecskét, malacot. De lovak, lámák és minden szőrös és tollas állat is vár mindenkit a NOÉ állatotthonban.

Szentendrei Skanzen Húsvét – április 21-22.

A húsvét a legrégibb keresztény ünnep és egyúttal a legjelentősebb is az egyházi év ünnepeinek sorában. Mivel idén közel esik Szent György napjához, az idei rendezvény központi témája legősibb húsvéti jelképünk, a bárány, és a hozzá kapcsolódó tevékenységek, a pásztorság és a juhászat lesz, de természetesen kézműveskedéssel, játékokkal, koncertekkel is várnak mindenkit.

Húsvét a Budakeszi Arborétumban – április 19-22.

A családi programok már nagypénteken megkezdődnek a Budakeszi Arborétumban a húsvéti tojásdíszek készítésével. A gyerekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára, hétfőn pedig a húsvéti nyúlfészek keresésére. Az egyéni térkép alapján felkutatott nyuszi díszeket a pénztárban kis csokoládé-csomagra válthatják be a gyermekek. Az állatsimogatóban bárányok és nyuszik simogatására is lehetőség lesz, illetve idén először mindenki elhelyezheti a saját tojás díszét az arborétumi tojásfára. A gyermekek számára természetismereti játékokkal, vetélkedőkkel is készülnek.

Hollókői Húsvét – április 19-22.

Kézműves portékák, gasztronómiai kalandok, hagyományos húsvétolás, locsolkodás, koncertek és rengeteg jó program vár mindenkit Hollókőn. Középkori húsvét is lesz a várban szombattól hétfőig lovagi táborral, fegyveres bemutatóval és középkori muzsikával.

Matyó Húsvét – Mezőkövesd, április 21-22.

Népi játékok udvara, fa körhinta, tojásfestő bemutató és kézműves foglalkozás, népművészeti termékek, kirakodó vásár, mesterség bemutatók az alkotóházakban (bútorfestő, mézeskalácsos, szövő, tűzzománcos, fazekas), zene és tánc várja az idelátogatót a Hadas városrészben.

Szeri Húsvét – Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, április 21-22.

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn kel életre Ópusztaszeren a skanzenben. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az húsvéti szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolkodás, muzsikaszó, meglepetések és nyeremények, várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Ennél cukibb ma már nem lesz: így örül Puskás Peti mesedalának csöpp kisfia

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÚTISÚGÓ

Filmes élményre vágysz itthon? Ezek a hazai programok viszik az Oscart

ÚTISÚGÓ

Már most lefoglalnád a nyaralást? Ezekre nagyon figyelj oda!

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!