ÚTISÚGÓ

Büszke lehet Budapest: erre a toplistára került fel

Ismét hatalmas sikernek örvendhet Magyarország. Idén először készítette el a Flight Network utazásszervező oldal a világ legjobb városainak listáját, melyen Budapest a 16. lett.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Több mint 1000 turisztikai szakértő, újságíró és utazási blogger véleményét kérték ki a legjobb városokról Az első helyen Párizs végzett, a második New York lett, míg harmadik helyre Londont tették. Székesfővárosunk a 16. helyet szerezte meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez azért is hatalmas elismerés, mert a régiónkból csupán három másik város került fel az 50-es listára. Prága a 14. lett, Bécs a 19., míg Dubrovnik a 41.

Az ajánlás szerint elhelyezkedése miatt Budapest Kelet-Európa kulturális olvasztótégelye, ahol sok kultúra képviselteti magát.

„Budapest csodás, de inkább laza város, szemben más európai fővárosokkal” – írják.

Budapest idén több másik rangos elismerést is besöpört. Az Economist Intelligence Unit éves Globális Élhetőségi Mutatót készített 140 nagyvárosról. A legélhetőbb kelet-európai város címet Budapest kapta, megelőzve Prágát, Varsót, Pozsonyt, Moszkvát. Idén Budapest lett az első a Legjobb európai úti cél (European Best Destinations) szavazáson is – megelőzve mások mellett Athént, Berlint, Bécset, Brüsszelt, Londont, Párizst és Firenzét.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?