ÉLETMÓDI

Szórj szódabikarbónát az asztalra, és megdöbbensz! Videó!

Megdöbbentő, milyen hatásos ez a praktika!
  • Szerző: BZ

Sorozatunkban annak járunk utána, vajon hogyan és mennyire sikeresen működnek az interneten szép számmal fellelhető praktikák és trükkök. Ezúttal azt próbáltuk ki, vajon tényleg újjávarázsolhatók-e a megszürkült, kopott, műanyag kerti bútorok. És ha igen, akkor vajon melyik módszer a legtökéletesebb. Leesett az állunk, amikor teszteltünk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az asztal, amelyet kezelésbe vettünk, előzőleg átesett egy tiszta vizes lemosáson, így kiderült, hogy a szürkeség nagyon is makacsul ragaszkodik a felülethez. Egészen addig, amíg elő nem kerültek a csodaszerek...

Ecet

Az ecetről pontosan tudjuk, mennyi mindenben kiváló társunk. Nem volt másképp ennél a műveletnél sem. Gyorsan és látványosan, mindössze egy-két perc alatt kifehérítette a csúnya felületet. Ennél és a többi dörzsölésnél is egy mosogatószivacs puhábbik felét használtuk. Méghozzá azért nem az érdesebbet, hogy ne karcoljuk tovább a már egyébként is megviselt műanyagot.

Fehérítő

Nem csak a ruhákhoz, de a fehér, műanyag bútorokhoz is remekül használható a jelek szerint. A szaga nem kellemes, és persze nem is nevezhető filléres mulatságnak, de kétségkívül jó eredményt produkál.

Hideg zsíroldó

Kétkedve tettünk vele kísérletet, nehéz volt elképzelni, hogy valóban lenne értelme bevetni. De mivel a neten sokan javasolták, ezért nem hagyhattuk ki ezt sem. Bár széppé varázsolta a felületet, azért ne feledd, hogy óvatosan kell vele bánni, hiszen ez a vegyszer kárt tehet a bőrödben.

Szódabikarbóna

A legjobban természetesen a szódabikarbónára voltunk kíváncsiak. 1:1 arányban kevertük bele meleg vízbe. És láss csodát: ragyogóvá vált tőle a kezelt terület!

Melyik a befutó?

A videón is jól láthatod, hogy mindegyik szer hatékony volt. Mi viszont egyértelműen a szódabikarbónára szavazunk. Mind közül ez a legolcsóbb, ez azonban még hagyján! Ha figyelmesen megnézed a felvételen a kísérlet végét, akkor észreveheted, hogy ennél lett a leginkább vakítóan fehér a hatás. Miért választanánk tehát bármi mást ezen kívül?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?