EZO

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.10.

Beszédes álmok: segítünk megfejteni, mit jelentenek

Sokszor érdekesnek találhatod az álmaidat, ébredéskor is mély benyomást tesznek rád? Vajon miről is beszélnek?

Szerző Ripost

Az álmok sokszor túlmutatnak a valóságon, a lélek és a psziché ismeretlen, tudatalatti mezsgyéjébe is betekintést adnak. Előfordul, hogy megérted, mit is jelentenek számodra, átlátható szimbólumokkal jeleznek, de a fantázia világot is felhasználják, hogy értésedre hozzanak valami számodra nagyon fontos üzenetet. Persze erre nyitottnak kell lenni, nem lehet az egészet félvállról venni és legyinteni: butaság. Az is elég, ha felébredéskor csak megfigyeled, milyen érzést hoznak fel belőled az álom emlékei, és lejegyzeteled az érkező gondolataid. De lássuk, mi van az álmok mögött.

Woman's,Dreams.,Pretty,Girl,Is,Flying,In,Her,Bed,Trough
Fotó: Yuganov Konstantin / Shutterstock (Illusztráció)

Elvont álmok

Nem csoda, ha nem érted ezeket az álmokat, de ha kíváncsi vagy, mi lehet mögötte a lelkedben, akkor néhány dolgot próbálj megvizsgálni, elemezni.

1. Mire emlékszel legjobban?

Az álomban mi volt a legmeghatározóbb: a hely, egy pillanat, vagy a szereplők, karakterek? Minek volt a legnagyobb energiája számodra? Legyen ez a fókuszodba ébredés után, mert a fantáziád valami érdekeset, erőteljeset hozott létre neked, ami a tudatalatti állapotodhoz is kapcsolódik. Hívd be az emlékezetedbe ezt az álomrészt, és engedd meg, hogy összefüggéseket hozzon fel neked, akár érzésben, akár gondolatban, elvezessen a spirituális éned az álmod lényegére. Ha például repülsz álmodban, akkor nagy valószínűséggel menekülsz valami elől, pedig a megoldás a valós életeben az lenne, ha szembenéznél a saját problémáddal. 

2. Hirtelen váltások, kimozdulás az álmodban

Figyelj arra is oda, ha az álmodban volt olyan rész, amikor hirtelen változott benne valami. Ilyenkor a psziché valami újdonságot hoz fel a tudatalattiba, és megmutatja, hogy a valóságba, mire szeretné felhívni a figyelmed. Ez új lehetőséget hozhat neked, esetleg egy új kapcsolatra figyelmeztet, vagy ha egy régi ismerős tűnik fel a hétköznapokba, érdemes rá odafigyelned. Álomban történő hirtelen változás nyomatékosan, adhat neked egy új jelet, új irányt a valóságban. 

3. Furcsa és bizarr pillanatok, lehetetlen álomképek

Nagyon furcsa álmok kapcsán nehezen hiheted el, hogy azok a mindennapi élet tükörképei. Hiszen, általában ismerős emberek a szereplők, és a helyzetek hétköznapiak. De, amikor bizarr dolog kerül az álmodba akkor ezeket átvitt értelembe vedd figyelembe. Ezek az álmok elég szürreálisak, ilyenkor hívd elő az elméd ezen részét, hogy segítsen. Éberen, közvetlenül az álom után, könnyebben fog menni. A szürreális élmények, mindig felhívják a figyelmet arra, hogy lépj túl azon, ami van, és indulj el egy más irányba. Ha például meztelenül táncolsz a mezőn, akkor valami titkot tartogatsz, vagy szégyenérzeted jött fel, akár gyermekkorból, és esetleg régóta takargatod, de valójában legszívesebben elmondanád, vagy végre feldolgoznád a történteket.

4. Szinkronicitás, ismétlődés, nagy ellentétek

Az álmot ne csak részleteiben vizsgált, hanem idézd fel egyben is. Voltak-e benne kettősségek, ellentétek? Pl. férfi-nő, világos-sötét, angyali-ördögi stb. Az ellentétek, a szinkronicitás, vagy a párhuzamos történetek, betekintést adhatnak abba, hogy spirituálisan hol és merre tartasz. Ha az álmodban az ellentétek feszültségben vannak egymással, akkor még értékesebb az üzenetük. Néha félelmetesek, de a valóságban kreatív energiákat hozhatnak az életedbe. Segítségedre lehetnek ezek a félelmetes és ijesztő álmok az életed egyes területeinek feloldásában. Pl: az angyal és az ördög küzdelme félelmetes számodra az álomban. Ilyenkor az életben lehet valamit rossznak ítélsz meg, pedig erről szó sincs, de te küzdesz belül ezzel, és nem mersz lépni, nem mered megtenni. Pedig egy döntés, egy lépés, és kiderülhet, hogy mégis az a jó út számodra, amitől eddig rettegtél.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

origo.hu

Brutális támadásra készülnek az oroszok

borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

mandiner.hu

Miért kussolnak? Miként merészelik kinyitni a kenetteljes pofájukat?

ripost.hu

"Sötét pillanat" - nem titkolja tovább, rákkal küzd a népszerű színésznő

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

origo.hu

Dundikát sokkolta Hugh Hefner legendás villája

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

EZO

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

EZO

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

EZO

Ez a 4 csillagjegy mindent túlgondol. Te köztük vagy?

EZO

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

EZO

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

EZO

Ekkor nézz az égre: különleges együttállást láthatsz, mely gyökeresen megváltoztatja a szerelmi életed