Létrehozva: 2015.08.01.

5 padlizsánkrém ínyenceknek

Imádod a padlizsánkrémet, de már unod az egyszerû receptet? Összeszedtük a legfinomabb elkészítési módokat, hogy a család minden tagja megnyalja mind a tíz ujját.

Lehet diós, vagy fetasajtos, de készítheted görög joghurttal is. Ha szereteted a padlizsánt, a következő receptek közül biztosan találsz valami újat, amivel kísérletezhetsz.

Íme, 5 mennyei padlizsánkrém recept!

1. Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán

  • 3 db vöröshagyma

  • 2 ek. napraforgóolaj

  • só ízlés szerint

    Elkészítés:

    A padlizsánokat tekerd alufóliába és süsd a sütőben addig, amíg megpuhulnak.

    A vöröshagymát vágd apró kockára, majd kevés olajon párold meg. A megpuhult padlizsánról húzd le a héját, törd össze villával és keverd bele a hagymát. Végül sózd ízlés szerint.

    2. Diós padlizsánkrém

    Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán

  • 10 dkg dió (durvára vágott)

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)

  • 3 ek. vörösborecet

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint (őrölt)

  • petrezselyem ízlés szerint (aprított)

    Elkészítés: Az előbbi receptben leírtak szerint süsd meg a zöldséget, húzd le a héját, majd az összes hozzávalóval együtt turmixold össze. Ízesítsd ízlés szerint.

    3. BBQ padlizsánkrém

    Hozzávalók:

  • 5 db padlizsán (közepes méretű)

  • 3 db tojássárgája

  • 3 dl olívaolaj

  • 1 csokor medvehagyma (6-8 levél elegendő, de ízlés szerint)

  • 1 teáskanál füstölt pirospaprikapor

  • 1 kk. mustár

  • 1 kávéskanál só

    Elkészítés: Süsd meg a padlizsánokat, majd húzd le a héjukat. Körülbelül egy órán át hagyd lecsöpögni a felesleges nedvességet. A majonézhez hűtsd le a tojásokat és az olajat. Verd habosra a tojássárgáját, majd keverd hozzá a mustárt, a paprikaport és a sót. Folyamatos keverés közben csepegtesd bele az olajat, majd add hozzá az apróra vágott medvehagymát. Végül keverd össze a villával szétnyomkodott padlizsánt.

    4. Fetás padlizsánkém

    Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán (közepes méretű)

  • 25 dkg feta sajt

  • 3 ek. olívaolaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 kk. oregánó

  • bors ízlés szerint (őrölt)

  • 1 kk. citromlé

    Elkészítés: Süsd meg a zöldséget, majd pucold meg. A zöldségvelőt tedd egy tálba, majd add hozzá fokhagymát és morzsold bele a fetát. Ízesítsd olajjal, borssal és citromlével.

    5. Görög padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    • 1 padlizsán

    • 1 db olajban eltett szárított paradicsom

    • 2 ek. görög joghurt

    • 1 gerezd fokhagyma

    • 1 ek. citromlé

    • 1-2 ek. olívaolaj

    • 1-2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

    • bors

    Elkészítés: Az előzőekben leírtak szerint készítsd elő a padlizsánt. Majd a húsához keverd hozzá az összes hozzávalót, és turmixold össze. Sóval, borssal ízesítsd.

    origo.hu

    Meghalt a Magyar Rádió sportriportere

    ripost.hu

    Az egész ország citromsárgába borul, az összes megyére figyelmeztetést adtak ki

    borsonline.hu

    Szinte senki nem tud helyesen válaszolni erre a 10 kérdésre! Teszteld a földrajz tudásod!

    mandiner.hu

    Meglepetés: fontos szövetségeseivel szemben állt Magyarország mellé Németország

    mindmegette.hu

    Az air fryerek egészségügyi mellékhatásai, amikről senki nem beszél

    vg.hu

    Az oroszok váratlan helyen leltek irdatlan nagy olajmezőkre, és még ebből is baj lehet

    ripost.hu

    Megőrültek a Red Bullnál, Max Verstappen miatt mondana fel a legfontosabb ember

    lakaskultura.hu

    Hangulatos pici erkély: ezt a DIY megoldást imádni fogod!

    ripost.hu

    Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

    ripost.hu

    Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

    ripost.hu

    Hazafelé menet elájult és a kórházban ébredt fel Rubint Réka

    origo.hu

    Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

    FAZÉK

    Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

    FAZÉK

    Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Slágergyanús cukkinirecept: tarol a scarpaccia

    FAZÉK

    Te is szereted a bodzát? Mutatjuk, hogyan lesz torta, fánk belőle! Akár még ki is ránthatod

    FAZÉK

    Zseniális trükk kotyogós kávéfőzőhöz: új dimenzióját élvezheted így a kávézásnak

    FAZÉK

    Ezt tedd tavasszal a palacsintába, ha isteni új ízekre vágysz