Létrehozva: 2015.11.25.

Csupacsoki-tekercs, ez a diétás desszert mindent visz!

Csoki nélkül lehet ugyan élni, de nem érdemes! Szerencsére nem kell lemondanod róla akkor sem, ha szigorú diétát tartasz! Ráadásul cukor nélkül még finomabb a csoki! Mutatjuk, hogy készítsd el a legjobb diétás csokis sütit!

A csokoládé sokaknak egyet jelent a boldogsággal, aminek tudományos alapja is van, hiszen a csoki rengeteg olyan anyagot tartalmaz, mely a boldogságért felelős hormonok alapját képezi. Nem jó ötlet megvonni magadtól a csokit!

Csak a cukrot kell elhagynod, és a finomított fehér lisztet, a kakaó és a csoki maradhat!

Válaszd össze okosan a sütid alapanyagát, és nem hízol el!

 Ide süss!

Csupacsoki-tekercs

 


Tészta:
4 db tojás
20 g Update1 Norbi liszt
20 g keserű kakaópor(10-12% kakaóvaj tartalmú)
25 g Update1 Nyírédes
1/2mk sütőpor

Krém:
100 g Update1 cake sweet tortabevonó
200 ml cukrozatlan habtejszín

Bevonat:
100g Update1 Cake sweet ét tortabevonó

Díszítés:
Néhány szem keserű csokival bevont kesudió



Így készítsd:
1. A krémhez forrald fel a tejszínt. Húzd le az edényt a tűzről, tördeld a forró tejszínbe a tortabevonót és keverd el csomómentesen. Hűtőben pihentesd.

2. Másnap a krémet vedd ki a hűtőből, robotgéppel óvatosan habosítd fel. Betöltésig ismét mehet a hűtőbe.


3. A piskótához válaszd szét a tojásokat. A fehérjét az édesítővel verd kemény habbá, majd egyesével add hozzá a tojássárgájákat. Végül óvatosan szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet és kakaót.

4. A tésztát kézi habverővel keverd ki szép simára, vigyázz, hogy a habot ne törjön össze.

5. A tésztát simítsd sütőpapírral bélelt kb. 20X25 cm-es sütőformába, majd 180 fokon süsd készre. 

6. Amikor kész, a sütőpapír segítségével emeld ki a formából a lapot, és egy tiszta konyharuha segítségével gyors mozdulatokkal tekerd fel. Hagyd így kihűlni!

7. Ha kihűlt a tészta, tekerd ki és töltsd meg az előzőleg kihabosított krémmel, majd ismét tekerd fel a lapot. Csomagold vissza a konyharuhába, és kb. 1 órára mehet vissza a hűtőbe!

8. Az idő leteltével vedd ki a betöltött tekercsedet a hűtőből és kend át felolvasztott tortabevonóval. Mielőtt megkötne a bevonat, néhány szem csokibevonatos kesudióval díszítheted.

 


Tippek:

  • A krémet érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, mert jó, ha kihabosítás előtt egy éjszakát hűtőben pihen.
  • A krém kihabosításakor legyél nagyon óvatos, alacsony fokozaton használd a habverőt, mert a tejszín könnyen kicsapódik és akkor a krém használhatatlan lesz.
  • Magasabb kakaóvaj tartalmú kakaóporból kevesebb is elég.
  • A piskótát ne süsd túl, mert akkor feltekerésnél törhet!
  • A bevonót gőz fölött olvaszd, kevés kókuszzsírt (max. 1tk) tehetsz hozzá, úgy könnyebb vele dolgozni.

  •  

    origo.hu

    A gigamellű golfszépség a rajongói szeme láttára kezdett öltözködni

    ripost.hu

    Kigyulladt egy épület Budapest XI. kerületében, a tűzoltók két vízsugárral próbálták megfékezni a lángokat

    borsonline.hu

    Nem takargathatja tovább Mikes Anna - Krausz Gábor odáig lesz a gyönyörtől

    mindmegette.hu

    Ezt a fűszert keverd a fasírtba és olyan finom lesz, mint még soha

    hirtv.hu

    Ezt mondta a merénylő Robert Ficónak, mielőtt meghíúzta a ravaszt + videó

    ripost.hu

    Tragédia érte Tóth Gabi szerelmét, Papp Máté Bencét

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2024. május 16.: a Vízöntő elemében van, a Rák menjen a saját feje után

    ripost.hu

    Nagy öröm Dárdainak ez a válogatott meghívó: poplegenda kürtölte világgá a hírt

    ripost.hu

    Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

    ripost.hu

    Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

    ripost.hu

    Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

    FAZÉK

    Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

    FAZÉK

    Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Tényleg meg kell pucolni a spárgát? Most kiderül

    FAZÉK

    Slágergyanús cukkinirecept: tarol a scarpaccia

    FAZÉK

    Te is szereted a bodzát? Mutatjuk, hogyan lesz torta, fánk belőle! Akár még ki is ránthatod

    FAZÉK

    Zseniális trükk kotyogós kávéfőzőhöz: új dimenzióját élvezheted így a kávézásnak