Létrehozva: 2015.11.06.

Ha így adod a virslit a gyereknek, biztosan megeszi

Pár apró trükk, és nemcsak látványosan tálalhatod csemetédnek a virslit, de még pár egészséges hozzávalót is rácsempészhetsz a tányérjára!

Szerző Ripost

Felejtsd el a virslit majonézzel és ketchuppal! Egy kis kreativitással fantasztikus formában szervírozhatsz egy pár virslit! Gyorsan és egyszerűen elkészítheted, ennek a legmakacsabb gyerek sem tud ellenállni!  

Szuper fogás  reggelire, vacsorára, de akár egy zsúrt is emlékezetesebbé tehetsz ezekkel a különlegességekkel!

Lehetőleg minőségi alapanyagból készítsd!

Virslikutya

Hozzávalók:

  • Virsli
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 1/2 tk cukor
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • Így készítsd:

  • Futtasd fel az élesztőt a tejben, majd keverd össze a többi hozzávalóval!
  • Gyúrd össze a tésztát, szépen össze fog állni, majd hagyd pihenni 1 órát!
  • Nyújts ki virslinként 1 maroknyi tésztát!
  • Csavard bele a virslit, úgy, hogy a két végén maradjon még egy kis tésztád, amiből az orrot és a farkincáját formázod.
  • Vizezd be a részeket, így könnyen rögzítheted egymáshoz a tésztát!
  • Formázd meg a lábakat, illetve a füleket, majd felvert tojással kend be a kutyus testét!
  • 180 fokon süsd,  mintegy 15 percig!
  • Ha kisült, tedd rá a szemeket, illetve az orrot, ami lehet például fekete olívabogyóból.
  • Virslimúmiák

    Hozzávalók:

  • virsli
  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • Így készítsd:

  • Vágd vékony csíkokra a tésztát!
  • Tekerd körbe a virsli 3/4 részéig! Vizes kézzel "ragaszd össze" a tésztát!
  • A tetejére formázz egy sapkafélét!
  • Kend meg tojással és rendezd a tepsire!
  • Tedd sütőbe, 160 fokon süsd körülbelül 15 percig!
  • Ha elkészült, kukoricaszemekből vagy apró sajtdarabokból csináld meg a szemét!
  • Virslipolip

    Így készítsd:

  • Vágd félbe a virsliket!
  • Minden darabot vágj hosszába, 8 részre!
  • Ha kifőzted, dekoráld a szemét, és rendezd a tányérra!
  • Virsliemberkék

    Így készítsd:

  • Vágd fel a virslit mindkét oldalán félujjnyi hosszan!
  • Minden testhez számolj még plusz 1/3 virslit!
  • Főzd meg a virsliket forró vízben!
  • A megfőtt virsli test részébe illeszd bele a fej részét egy fogpiszkáló segítségével!
  • Dekoráld mustárral, ketchuppal!
  • Virslihernyó

    Ha nincs időd, válaszd a leggyorsabb megoldást! Vágd félbe a virslit, majd darabold fel, és rendezd el a tányéron. Végül formázd a lábát és a szemét!

    Olcsó és fantasztikus virslivacsorát készíthetsz az egész családnak ezekből a receptekből.

    Szerző Ripost

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Németország újabb drámai világháborús lépése

    origo.hu

    Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

    ripost.hu

    Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

    hirtv.hu

    Nógrádi György is úgy látja, hogy egy világháború küszöbén állunk

    origo.hu

    Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

    travelo.hu

    Itt a friss lista, hol vigyázz a leginkább a zsebtolvajokkal!

    ripost.hu

    Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

    ripost.hu

    Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

    ripost.hu

    "Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

    ripost.hu

    Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús