Létrehozva: 2017.11.04.

Olcsó és egyszerű krumplivacsorák: ilyen finomat még nem ettél

Ki ne szeretné a krumplit? Ha egyszerû és finom ételre vágysz este, kapd elõ a kamrából. Mutatunk három receptet, válasz belõlük kedvedre! Nem sok hozzávaló kell az isteni vacsorákhoz.

1. Tepsis sajtos-szalonnás krumpli

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú burgonya
  • olvasztott vaj
  • 5 szelet szalonna apróra vágva
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • tejföl
  • fokhagymás só
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    2. Mosd meg a burgonyát és szeleteld fel karikákra.

    3. Forralj fel vizet, és főzd a krumplit forrástól számított 4 percig.

    4. Helyezz sütőlapot a tepsibe, rakd bele a burgonyakarikákat, kend meg a megolvasztott vajjal.

    5. Szórd meg a krumplikarikákat fokhagymás sóval, a reszelt sajtokkal, és a szalonnadarabkákkal.

    6. Süsd további 12-14 percig, majd ha elkészült, kevés tejfölt tehetsz a tetejére.

    2. Spanyol krumplis tortilla

    Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vöröshagyma (apróra vágva)                
  • 5 gerezd fokhagyma (apróra vágva, vagy összenyomva)
  • 7 db tojás
  • olívaolaj
  • só, bors
  •  Így készítsd el:

    1. Tisztítsd meg a krumplit, egy részét vágd vékony csíkokra, a többit reszeld le nagy lyukú reszelőn.

    2. Forró olívaolajon egy serpenyőben a krumplit süsd meg, amikor már puhul, akkor a hagymát és a fokhagymát add hozzá. Keverd meg időnként érzésből. Majd amikor már a hagyma is megfonnyadt, sózd, borsozd ízlés szerint.

    3. A masszát tedd egy tálba. A felvert tojásokkal keverd össze, adj még hozzá sót, ah úgy érzed.

    4. A kapott keveréket süsd át újra, mint egy omlettet, amíg szép piros nem lesz.

    5. Csúsztasd ki a serpenyőből, és amikor kihűlt, szeletelve tálalhatod.

    3 .Tojásos krumplisaláta

    Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 3 főtt tojás
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • Így készítsd el:

    1. Mosd meg a krumplikat, majd héjában, sós vízben főzd meg.

    2. Ha kihűlt a főtt burgonya, vágd fel kockákra, a főtt tojásokkal együtt.

    3. A hagymát apróra szeleteld.

    4. Keverd össze a tejfölt a majonézzel és a fűszerekkel, majd rakd bele a többi hozzávalót. Rakhatsz hozzá egy csepp olívaolajat is. Helyezd a salátát a hűtőbe. 1 óra múlva fogyaszthatod.

    Jó étvágyat!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Már a rajt előtt baleset volt az F1-es Miami Nagydíj sprintfutamán - élő

    origo.hu

    Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

    mindmegette.hu

    A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

    vg.hu

    Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

    ripost.hu

    Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

    vg.hu

    Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

    origo.hu

    Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

    ripost.hu

    Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

    ripost.hu

    3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

    ripost.hu

    Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús