Létrehozva: 2017.11.03.

Süss grillcsirkét otthon! Csak ezt a trükköt kell ismerned hozzá

Konyhai sütõben vagy fedett grillben is elkészítheted otthon a kedvenc pecsenyédet. Nem kell az utcai árusnál sorban állnod érte. Úgy fûszerezed, ahogy te szereted, és a tepsit is megtöltheted krumplival, hagymával, zöldségekkel. Mutatjuk, mi a titkos eszköz, amin megsül a grillcsirke.

Mennyei grillcsirkét készíthetsz otthon, nem kell érte sehová se menned. Két módot is mutatunk.

Kuglófsütőben fejre állítva

1. Mosd, majd szárítsd meg a csirkét.

2. Készítsd el a kedvenc fűszerkeverékedet.

3. Sózd meg a csirke belsejét, majd szórj bele durva szemű borsot. Kend ki belül tetszés szerint vajjal, olajjal, olívával.

4. Kend be zsiradékkal a csirke külsejét is. Jól masszírozd bele.

5. Szórd meg a külsejét fűszerkeverékkel, és jól dörzsöld át vele.

6. Sózd meg kívülről is.

7. Ha extra ropogósan szereted, akkor a fűszerekhez keverj egy kávéskanál sütőport is, és azzal kend be a bőrét.

8. A kuglóf aljába tegyél egy negyedelt citromot, vöröshagymát, pár szál kakukkfüvet, néhány babérlevelet. Darabolt krumplit, zöldségeket is süthetsz együtt a csirkével. Isteni zamatot kapnak tőle.

Még rozmaringágacskákat is szúrhatsz bele.

9. A kuglófforma kürtőjét fedd le négyrét hajtogatott alufóliával.

10. Fenékkel lefelé ültesd rá az előkészített csirkét.

11. 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben süsd, hőlégkeveréssel.

12. Forgasd el negyed fordulattal 15 percenként, hogy egyenletesen süljön.

13. Addig süsd, míg belül is omlós lesz. Ez a csirke méretétől függ.

14. Nem légkeveréses programmal 220 fokon süsd egy órán át.

Az eredmény kívül ropogós, belül omlós, isteni grillcsirke lesz.

Sütés sörösdobozon vagy sörösüvegen

Ha nincs kuglófsütőd, akkor sincs semmi veszve. Kisebb, 1.2 kg-os csirkét 0.33 l-es, nagyobb, 1.5 kg-osat félliteres dobozra ültetve vagy üvegre húzva is megsüthetsz.

Ha az üveget választod, akkor egészen a nyakáig húzd föl.

Akár doboz, akár üveg, tisztára mosott, címke nélküli eszközt használj. A dobozt tekerd alufóliába.

Töltsd meg ¾ részéig vízzel (vagy hagyd benne a sör felét), úgy állítsd rá a madarat.

Az üveget vagy dobozt tedd egy tepsire, abba is önts egy kevés vizet. Sütés közben párolog, nem szárad ki a hús.

180 fokon süsd puhára (60 perc), majd a végén 200 fokon ropogósra (15 perc).

Ez is érdekelhet

origo.hu

Még egy helyben állni is nehéz a világ legmeredekebb utcáján - képek

origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

metropol.hu

Szerelmével tért vissza a képernyőre Tóth Andi

hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

ripost.hu

"Sötét pillanat" - nem titkolja tovább, rákkal küzd a népszerű színésznő

origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc