Létrehozva: 2018.07.30.

Döbbenetes kovászos uborkát készített ez a magyar férfi

Csodájára jár a net ennek a különleges finomságnak. Az íze isteni, a látvány pedig egészen lenyûgözõ.

A kovászos uborka a nyár isteni adománya. Ráadásul az idő is tökéletes az elkészítéséhez. Szinte minden családban akad egy-egy tuti recept, amire esküsznek a generációk, néhányan viszont szeretnek kísérletezni, mert úgy gondolják, lehet még tökéletesebbre fejleszteni ezt a finomságot. Nem véletlen, hogy egy magyar férfi, Tóth István igazán különleges receptje nagyot tarolt a netezők között. A céklás koviubi egy gyógynövényes csoportban bukkant fel először. Ebből máris sejthető, hogy nem csak nagyon finom, de kimondottan egészséges is a végeredmény!  

Kovászos uborkájának igazi érdekessége, hogy különösen egészséges, elképesztően finom, a

színe pedig kifejezetten meglepő: látványos bíborrózsaszín.

Így készítsd el te is otthon ezt a verziót:

1. Tisztítsd meg az alapanyagokat.

-az uborka mellé a befőttes üvegbe karfiol, cékla, fokhagyma, sárgarépa, zeller és persze kapor kerül. A krumpli valójában a kenyér helyett kell bele, mivel remekül beindítja az erjedést.

2. Rétegesen helyezd el az üvegben a hozzávalókat.

3. Forralj fel 2 liter vizet 2 evőkanál sóval, majd a sós vizet hagyd visszahűlni kb 40-50 fokosra. Így öntsd rá az üvegben elhelyezett zöldségekre. 

4. Hagyd, hogy a melegben végezze a dolgát a keverék, szépen erjedni kezdjenek benne a hozzávalók.

5. Ha habosodni kezd és zavarossá válik a lé, az jó jel, hiszen elkezdődött a kívánt erjedési folyamat. A 3.-4. napon már kóstolhatod is az uborkát, hogy elégedett vagy-e vele. A tökéletes koviubi kellőképpen savanykás, de az állaga még roppanós - semmiképpen sem puha.

Ha már finomnak találod, akkor a krumplit és a kaprot szedd ki az üvegből, a többit pedig tedd egy edénybe a lével együtt, és hűtőben tárold.

6. Nem csak az uborkát, de a többi zöldséget is fogyaszthatod jóízűen az elkészült finomságból, akárcsak a levét. Nem csak isteni az íze, de immunrendszered is hálás lesz érte.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

vg.hu

Indul a koncertszezon: a Budapest Park üzent a veszprémi Gyárkertnek

metropol.hu

Közleményt adtak ki a benzin és a gázolaj áráról

magyarnemzet.hu

Látványos videón az új kompok és katamaránok a Balatonon

origo.hu

Hihetetlen dolog derült ki Marics Peti randizási szokásairól

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 27-28.: Fontos felismerések, örömteli lehetőségek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc