Létrehozva: 2019.01.26.

Boros Vali elárulja: Ettől lesz gyönyörűen tiszta a nagyi húslevese

Összefut a nyál az ember szájában, ha meglátja a fényképet a szabolcsi háziasszony húslevesérõl. Olyan, mint gyerekkorunkban, aranysárga és tiszta. De vajon mi lehet a titka? Valika elárulta...

A jó húsleves valódi orvosság, főleg ebben a járványos, borzongós, hideg téli időszakban. No, de nem minden háziasszonynak lesz tökéletesen tiszta és átlátszó, hiába tesz meg mindent. Boros Vali elárulta a titkot! A szabolcsi háziasszonyra érdemes hallgatni, nem először osztja meg a titkait a százezer fős követőtáborával.

Vali korábban azt is megsúgta a háziasszonyoknak, hogyan lesz tökéletes a húsleves (a receptért kattints ide), de most kiderült, hogyan lehetséges, hogy az övé ennyire tiszta és aranyló sárga, mint a felvételen:

Nos, a titok nyitja a jó alapanyag: Vali kizárólag házi tyúkból készíti a húslevest, és abból sem mindegy, milyen fajta: húshibridből soha nem főzne, hiszen az olyan, mint a bolti csirke. A minőségi csirkehúson kívül fontos a lassú tűz, ahogy ő fogalmaz: icipici láng a húslevesnek. Pluszban nem mindegy, mennyi zöldséget tesz bele az ember; sokan hajlamosak túlzásba esni, és édes lesz a répától a húsleves, elvész a tyúk gazdag íze. Érdemes megfogadni a tanácsokat, ha szeretnél olyan tiszta húslevest készíteni, amilyet nagyanyáink!

ÍGY KÉSZÜL:
1. Mindig hideg vízben kezdjük el főzni a levest. Legalább 5 literes fazekat használjunk, hogy kényelmesen elférjen minden, ami kell bele. Amikor felhabzik, szedjük le teaszűrővel a habot.

2. A sót csak az után adjuk a leveshez, ha már egyszer lehaboztuk. 5 literes fazékba 3 teáskanál só kell. A sóval is hagyjuk 5 percig nagy lángon főni a levest. Ekkor újra szedjük le a habját, majd fél órán át hagyjuk csendesen főni a húst a vízben.

3. Ha letelt a fél óra, mehet bele a zöldség: 3 nagy vagy 4-5 kisebb sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 karalábé felszeletelve, 1 zeller, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fél hagyma, 1 cikk fokhagyma. 1 evőkanálnyi - lehetőleg házi - vegetát is rakjunk bele egy nagyméretű teatojásba téve, így csak az íze fő bele. Ha van gyenge kelkáposztalevelünk, illetve karfiol, ezekből is tehetünk a levesbe - de inkább a főzés vége felé.

4. A jó húslevest 4-5 órán keresztül nagyon kicsi lángon kell főzni. Ha így készítjük, nem is kell leszűrni, mert áttetszően tiszta lesz.

TIPP!

Fontos, hogy a tésztát mindig külön főzzük ki - akár egy kevés levesben, akár vegetás vízben. Leszűrve tegyük a leves mellé az asztalra, így nem ázik szét és mindenki szedhet magának, amennyit kíván.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak - fotó

origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé - Ezt követeli Macron

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a Nemzet Sportolója

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

origo.hu

Borzalmas gyerekbántalmazás Érden: fejbe dobott egy kisfiút a nevelő

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 29-május 5.: Nagyon kedvező változásokat jeleznek a bolygók

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál