Létrehozva: 2020.09.26.

Így készül az adalékmentes leveskocka otthon

Szívesen dobsz a levesbe, de más ételekbe is leveskockát az íze kedvéért? Készítsd el otthon ezt a praktikus ízesítőt, és pontosan tudni fogod azt is, mi kerül bele.

Szerző Horváth Gabi

A leveskockának minden konyhában ott a helye. Nem csak a levesek ízét javítja, hanem az mártások, sőt, akár más jellegű ételek aromáját is fel tudod vele javítani, sőt az alaplé is egy perc alatt kész, ha forró vízbe dobod. Ha eddig azért nem vettél leveskockát, mert féltél az esetleg benne levő adalékanyagoktól, akkor készítsd el otthon: így pontosan tudod, mi kerül bele, és az ízes sem az ízfokozóktól, hanem a tápanyagokban gazdag zöldségektől lesz tökéletes. Mutatjuk is a trükköt.

Házi leveskocka

Hozzávalók:

Fotó: Pixabay.com

  • 80 dkg vegyes leveszöldség, pl. sárgarépa, fehérrépa, szárzeller, zeller, karalábé
  • 20 dkg káposzta
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 maréknyi friss zöldfűszer, pl. petrezselyemzöld
  • 1 dl víz
  • összesen 3-4 teáskanál szárított zöldfűszer, pl. oregano, kakukkfű, majoranna, babérlevél, bazsalikom, rozmaring, stb.
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál só
  • Így készítsd el:

  • A megtisztított zöldségeket aprítsd fel robotgépben.
  • Egy lábasban hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg rajta a zöldséget. Közben ízesítsd sóval, a zöldfűszerekkel, és adj hozzá 1 dl vizet.
  • Kevergetve, lassú tűzön párold kb. fél órát, majd hagyd hűlni, végül botmixerrel vagy turmixban aprítsd sima masszává.
  • Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd el rajta a zöldséges masszát. Tegyél rá egy másik sütőpapírt, vagy műanyag fóliát, és sodrófával lapítsd vékonyra.
  • Ha teljesen kihűlt tedd a tepsit a fagyasztóba, és mikor a massza nagyjából 2 óra alatt közepesen keményre fagyott, vágd kockákra.
  • Ha kicsi a fagyasztód, nyomkodd a masszát jégkockatartóba, és így fagyaszd le.
  • A kockákat tedd egy lezárható zacskóba vagy műanyag dobozba, és tárold a mélyhűtőben. Amikor pedig levest készítesz, egyszerűen dobd bele a tűzhelyen levő, forró ételbe. Mivel a leveskocka maga is sós, ezt vedd figyelembe az étel sózásánál.
  • Szerző Horváth Gabi

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Újabb fordulat az időjárásban, mutatjuk, mire számítson!

    origo.hu

    Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

    metropol.hu

    Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

    hirtv.hu

    Gyurcsányék kezén a Városháza: Draskovics Tiborra, a Gyurcsány–Bajnai-korszak megoldóemberére is fontos pozíciót bíztak

    ripost.hu

    Marics Peti durván beszólt a Zsákbamacska egyik játékosának

    hirtv.hu

    Láncreakció – Német sajtó: fontos szakértői anyagokat titkolhattak el az atomerőművek leállítását megelőzően + videó

    origo.hu

    Madeleine McCann tragédiája: szomorú évfordulóhoz érkezett a világ leghíresebb gyerekeltűnési ügye

    mindmegette.hu

    Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

    mandiner.hu

    Fizetett propagandistákkal akarja lejáratni ellenfeleit Magyar Péter

    ripost.hu

    Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

    ripost.hu

    "Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

    ripost.hu

    A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús