Létrehozva: 2021.03.14.

Megújult a madártej, egyszerűen nem lehet abbahagyni!

Muszáj neked is megkóstolnod ezt a változatot.

Igazi békebeli desszert, amely a napsütést hozza el az otthonodba. Bármikor fogyaszthatod és még a legrégebbi szakácskönyvek alapján sem kell hozzá más, mint tej, cukor és tojás. Vaníliarúddal a legfinomabb, de ha nincs kéznél, helyettesítheted vanillincukorral is. Lehetőleg kerüld a lisztes változatokat, mert csak nehezítenek rajta, ráadásul elveszik a madártej lényegét, a habkönnyű állagot.

Fotó: shutterstock

Mutatunk egy igazán finom, tavaszi hangulatú madártej receptet, amely után biztosan megnyalod mind a tíz ujjadat!

Madártej eperpürével, pirított mandulával

Hozzávalók:

  • 1 liter tej

  • 7 db tojás

  • 7 evőkanál cukor

  • 1 darab vaníliarúd

  • 40 dkg eper vagy málna (fagyasztott is lehet))

  • 2 evőkanál porcukor

  • 1 csomag szeletelt mandula

    Így készítsd el:

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd habbá villával vagy botmixerrel, félúton adagolj hozzá 2 evőkanál cukrot. Miután a hab fényes és kemény lett, forralj fel kb. 7 deci tejet a vaníliarúddal együtt, utána mérsékeld a hőt. A vaníliát vedd ki, hosszában vágd fel és kapard ki belőle a magokat, majd tedd vissza a lábosba. Evőkanálnyi adagokat tegyél a habból a forró tejbe, 2-3 perc alatt kész lesz, félidőben forgasd meg. Egyszerre elég csak pár darabot kifőzni, mert nagyra nőnek a habgaluskát. Szűrőkanállal egy nagyobb tányérra rakd félre a kész „felhőket”. Közben a tojássárgáját 5 evőkanál cukorral keverd habosra, majd öntsd hozzá a maradék tejet is. Folyamatos keverés mellett lassan csurgasd a forrásban levő tejbe a tojássárgás elegyet. Mérsékelt hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett szigorúan csak forráspontig hevítsd a madártejet, majd vedd le a tűzhelyről. Miután kihűlt, a habgaluskával együtt rakd be a hűtőbe.

    Fotó: madártej

    Az epret vagy a málnát a porcukorral együtt turmixold krémes állagúra, majd szintén rakd hűtőbe.

    Tálaláskor a madártejet kanalazd kis tálkákba, majd csurgass a tetejére a finom gyümölcspüréből. A mandulát egy serpenyőben pirítsd meg, és szórj belőle a desszert tetejére. Együtt csodálatos ízharmóniát alkot a madártej, az édes gyümölcs és a pirított mandula.

    Jó étvágyat!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Hatalmas öröm Liverpoolban: megtörtént, amire Szoboszlai Dominikék az egész szezonban vártak

    origo.hu

    A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

    borsonline.hu

    „Nem bántam meg, hogy ezt bevállaltam” – tangás címlapfotón Majka felesége, Majoros Hajni

    mandiner.hu

    Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

    life.hu

    A szülőkön múlik, hogy jó testvérek lesznek-e a gyerekek

    vg.hu

    Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

    origo.hu

    Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

    mindmegette.hu

    Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

    ripost.hu

    A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

    ripost.hu

    Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

    ripost.hu

    Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál