Létrehozva: 2021.04.17.

Epres tiramisu a sütemények királynője, ez a recept mindent visz

Közeledik az eperszezon és itt-ott már fel is bukkant ez az édes, tavaszi gyümölcs a piacokon. Az epres tiramisu pedig van annyira különleges, hogy megéri néhány szemet rááldozni a korai epertermésből...

Az epres tiramisu annyira omlós, krémes és különleges, hogy sokan amint megjelennek az első eprek a piacon, gyorsan el is készítik. Nem csoda, hiszen a könnyű és habos desszert igazi eperbomba, így hamar a család kedvencévé válik. A klasszikus változattal szemben az epres tiramisu egy egészen új dimenziót nyit meg az édességek világában, nem véletlen, hogy sokan rákattannak. Itt a kávé helyett az eper a főszereplő, így légies, illatos lesz a tiramisu. Mutatjuk, hogyan készítheted el; szerencsére ez a recept elronthatatlan, így kezdők is bátran belevághatnak.

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

Fotó: Ripost

  • 60 ml víz
  • 80 dkg eper
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 evőkanál porcukor
  • 500 g mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • Elkészítés:

    Fotó: Ripost

  • Az epres tiramisu elkészítéséhez mosd meg a friss, érett epret, majd csepegtesd le, és darabold fel őket.
  • Az eper egyharmadát tedd fel főni a vízzel. Amikor forrni kezd, adj hozzá egy evőkanál porcukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd öt percig. Húzd le a tűzről, és botmixerrel pépesítsd össze; közben add hozzá a citrom kifacsart levét és a reszelt citromhéjat.
  • A maradék porcukorral verd habbá a tejszínt, majd a habot alaposan keverd el a mascarpone-val.
  • Mártsd a babapiskótákat az eperszószba, és kezdd el rétegezni egy tálban a mascarpone-s krémmel. A piskótarétegre mindig kanalazz egy keveset az epervelőből.
  • Ha kész van, tedd a hűtőszekrénybe, és pihentesd 3-4 órát. Tálaláskor díszítsd a maradék darabolt eperrel.
  • Fotó: Ripost

    Ha diétázol, ezt az epres csodát cukormentes változatban is elkészítheted, a porcukrot akár ki is hagyhatod, vagy helyettesítheted édesítőszerrel. Az biztos, hogy bárhogyan is készíted, hosszú életű nem lesz ez az édesség, annyira eteti magát; ha marad is belőle, az egész család rá fog járni.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Hamarosan egy színpadra áll Magyar Péter a baloldal vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel

    origo.hu

    A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

    borsonline.hu

    Mintha ikrek lennének: Nótár Mary megmutatta ritkán látott tesóját – fotó

    magyarnemzet.hu

    Nagy Feró megrázó interjúban állt ki Orbán Viktor mellett, Magyar Péter is megkapta a magáét

    ripost.hu

    Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

    mandiner.hu

    Lejárt a jelöltállítási határidő, mutatjuk a nem kiesőket!

    origo.hu

    Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban

    ripost.hu

    A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

    ripost.hu

    Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál