Létrehozva: 2021.07.23.

A sárgabarackszezon csúcsa ez az isteni, 5 perces csodapite

Potyog lefelé a fáról a sárgabarack, gyorsan készíts belőle őrülten finom morzsapitét! Ha szeretnéd elkápráztatni a családod, akkor ez a te recepted!

Szerző Sors Edina

Sárgabarackos morzsapite, amit sokan nagyon szeretnek, idén is a nyár egyik kedvence. A barack nagyon egészséges, tele van antioxidánsokkal, melyek fiatalon tartanak és védenek a súlyosabb betegségektől. Béta-karotint is tartalmaz mely különösen jót tesz nyáron a bőrnek. Egy tanulmány szerint a barack még a répánál is jótékonyabb hatást gyakorol a szemre és a látásra. Sok benne a rost és a vitamin, ezért érdemes minél többet fogyasztani, amíg szezonja van. Morzsasütiket ha szereted, akkor ezt a receptet ne hagyd ki, mindenképpen készítsd el. A sárgabarack különleges ízt ad neki, kissé savanykás lesz tőle a pite.

Sárgabarackos morzsapite
Fotó: shutterstock

Sárgabarackos morzsapite

Hozzávalók:

Morzsapite

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 cs sütőpor
  • púpotott kanál tejföl
  • csipet só
  • Töltelékhez:

  • sárgabarack
  • kristálycukor( fahéjas)
  • sárgabarack lekvár
  • Tetejéhez:

  • 300 g kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 180 g vaj
  • Így készítsd el:

  • Tésztához egy tálba rakd bele a cukrot,tojássárgáját, felkockázott vajat, sütőport, sót és a liszt felét. Fél kézzel gyúrd össze, miközben a másik kezeddel fogod a tálat. Majd rakd hozzá a liszt másik felét, illetve a tejfölt is és keverd tovább. Majd egy órára tedd be a tésztát a hűtőbe.
  • Vedd ki a hűtőből és ujjnyi vastagra nyújtsd ki. Kivajazott tepsibe rakd bele a tésztát. Ami lelóg, azt vágd le, és morzsold rá a süti tetejére a későbbiekben.
  • Kend meg a tésztát lekvárral, majd rakd rá a megmosott, elnegyedelt barackokat. Szórd meg cukorral, vagy ízlés szerint fahéjas cukorral. A cukor mennyiségét változtathatod, attól függően mennyire édes a sárgabarackod.
  • A levágott és megmaradt linzertésztát morzsold össze. Szórd rá a barackok tetejére.
  • 180 C fokon 40 perc alatt süsd meg. Ha kihüld vágd fel kockákra, és tálalhatod is.
  • Jó étvágyat!

     

    Szerző Sors Edina

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Elképesztő bejelentés: új szerződést kötött Szoboszlai Dominik

    origo.hu

    Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

    borsonline.hu

    (rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

    vg.hu

    Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

    ripost.hu

    Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

    magyarnemzet.hu

    Újabb lépés történt a magyar hadiipar fejlesztésében

    origo.hu

    Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

    lakaskultura.hu

    Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

    ripost.hu

    Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

    ripost.hu

    Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál