Létrehozva: 2021.08.15.

Mind a tíz ujját megnyalja a férfi: így készül a nyírségi töltött csodafasírt

A rúdfasírtot mindenki ismeri és szereti; de egy magyar háziasszony olyan újítást adott hozzá, hogy egyszerűen mennyei lett! Ha te is ezzel a hozzávalóval bolondítod, repetát követel majd az egész család!

Nincs férfi, aki nemet mondana erre a laktatató, csupa hús ebédre: a nyírségi töltött csodafasírt után mindenki megnyalja a tíz ujját! A szabolcsi háziasszony, Baráthné Éva olyan receptet rittyentett, hogy már a látványtól összefut a nyál az ember szájában. Ez a rúdfasírt ugyanis nem csupán húsból és főtt tojásból, hanem rengeteg finom, friss és omlós sajtból készül. A nyírségi töltött csodafasírt külseje ropogós, a belseje szaftos, és mennyeien krémes a sült sajttól. Az biztos, hogy ha ezt elkészíted, hatalmas sikered lesz; mutatjuk a receptet!

Fotó: Baráthné Éva

Hozzávalók egy rúdhoz:

  • 11 db tojás
  • 1 kg sertés darálthús
  • 2 db zsemle
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kiskanál só
  • bors, pirospaprika Ízlés szerint
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • Elkészítés:

  • Főzz meg kilenc tojást keményre, hogy könnyen szeletelhető legyen; közben reszeld le a trappista sajtot.
  • Reszeld le a vöröshagymát és a fokhagymát. Áztasd vízbe a zsemlét, majd alaposan csavard ki. Add hozzá a hagymákkal együtt a darált húshoz, majd tegyél bele két tojást, és ízlés szerint a sót, borsot, pirospaprikát. Alaposan gyúrd össze a masszát.
  • Teríts le egy gyúró- vagy vágódeszkára egy tepsi méretű folpackot, majd egyenletesen oszlasd el rajta a fasírtmasszát. Erre szórd rá a reszelt sajtot úgy, hogy mindenhova jusson.
  • Fotó: Baráthné Éva

  • Pakold a közepére a főtt tojásokat, majd a fólia segítségével tekerd fel a rudat. Tedd tepsibe, tegyél alá egy kevés vizet, majd kend le tojással a tetejét, és szórd rá a zsemlemorzsát.
  • Fotó: Baráthné Éva

  • Előmelegített sütőben, 200 Celsius fokon addig süsd, míg pirosra, ropogósra nem sül. Néha locsold meg a szaftjával, hogy ne száradjon ki.
  • Fotó: Baráthné Éva

  • Tálalás előtt várd meg, hogy egy kicsit kihűljön, így könnyebben szeletelhető. Frissen főtt krumplival, kovászos uborkával az igazi!
  •  

    origo.hu

    Viszlát, hatótávpara! - BYD Seal U DM-i menetpróba

    ripost.hu

    Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

    metropol.hu

    Eldurvult a válás, élve ásta el feleségét a kegyetlen férj

    mandiner.hu

    Halálos fenyegetést kapott Zelenszkij – és nem is akárkitől

    ripost.hu

    Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

    hirtv.hu

    Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

    ripost.hu

    Katalin hercegné végre személyesen adott hírt magáról

    mindmegette.hu

    Nincs kedved órákig sikálni a sütőrácsot? Dobd a fűbe egy éjszakára!

    ripost.hu

    4 év után előmerészkedett a botrányos színész, alig lehet ráismerni a Transformers sztárjára

    ripost.hu

    "Jobban illik hozzád" - hoppá, kit ölelget Tóth Gabi?

    ripost.hu

    Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

    ripost.hu

    Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

    FAZÉK

    Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

    FAZÉK

    Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Tarol a hűtős lángos, ilyen finomat rég ettél!

    FAZÉK

    Lógasd fel a csirkecombot, elkészül a ropogós krumpli is

    FAZÉK

    Így készül a labdabukta, főnyeremény ez a süti, ha sok a gyerek

    FAZÉK

    Így készül a legfinomabb sóskafőzelék – Jobb, mint a nagyié