Létrehozva: 2021.10.31.

Hamis zserbó az új őrület, ezt még sütni sem kell

Nagyon egészséges és ha diétázol, akkor is bátran ehetsz ebből az isteni zserbóból. Mutatjuk a receptet.

Hihetetlenül finom és sütni sem kell ezt az isteni hamis zserbót! Egyszerű elkészíteni és nagyon egészséges. Íme a recept:

Hamis zserbó Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 20 dkg magozott datolya
  • 15 dkg mazsola
  • 15 dkg natúr pisztácia
  • 35 dkg darált dió
  • 4 ek cukormentes baracklekvár
  • 2 ek rumaroma
  • A tetejére:

  • 20 dkg 70 %-os étcsokoládé
  • 1ek kókuszolaj
  • Így készítsd el:

  • A datolyát, a mazsolát és a pisztáciát aprítógépben dolgozd össze addig, míg ragacsos állaga nem lesz.
  • Egy másik tálba keverd össze a darált diót és a lekvárt. Add hozzájuk az aszalt gyümölcsöket és a rumaromát.
  • Kézzel gyúrd össze, ha kicsit ragadósabb a kelleténél, akkor adhatsz hozzá még egy kis darált diót vagy kókuszreszeléket.
  • A masszát egy sütőpapírral bélelt formába egyengesd el és tedd a hűtőbe 1 órára.
  • Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett, add hozzá a kókuszolajat, így szép fényes lesz. Öntsd rá a kihűlt masszára. Tedd vissza a hűtőbe és másnap szeleteld fel.
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    A zserbó eredete vitatott. A hagyomány szerint Gerbeaud Emil (1854–1919) svájci cukrászmester találta fel a süteményt. Egyes források úgy vélik, hogy a zserbó azon sütemények egyike volt, amelyek megalapozták Gerbeaud hírnevét (ez esetben már a 19. század végén létrejött, ugyanis Gerbeaud 1900-ra már híres cukrász volt). Mások az első világháború idejére teszik a zserbó bemutatását.

    Ezeknek ellentmond az, hogy a cég árjegyzékeiben nincs nyoma a süteménynek, szakácskönyvekben csak az 1950-es évektől fordul elő és a cukrászdában is csak az 1948-as államosítás után lett népszerű. Olyan vélemény is van, amely szerint az 1958-as brüsszeli világkiállítás alkalmából alkották meg a zserbót.

    A sütemény neve a Gerbeaud családnévből köznevesült.

    ( forrás: Wikipédia )

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Imádja fotózni gigamelleit A Nagy Ő szőke bombázója - szexi képek

    origo.hu

    Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

    borsonline.hu

    „Nem bántam meg, hogy ezt bevállaltam” – tangás címlapfotón Majka felesége, Majoros Hajni

    hirtv.hu

    Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

    metropol.hu

    Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

    vg.hu

    Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

    origo.hu

    Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

    travelo.hu

    Különleges, szökött halat fogtak a balatoni horgászok

    ripost.hu

    Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

    hirtv.hu

    Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

    ripost.hu

    Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál