Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2022.08.03.

Most tedd fel a tetőre a paradicsomot, zseniális ez a módszer

Van élet a lecsón és paradicsomlén túl! Ha ezzel az ősi módszerrel teszed el a paradicsomot, isteni íze lesz, és rengeteget is spórolhatsz. Mindössze néhány tálcára, és egy jó forró tetőre lesz szükséged...

Akár terem a saját kertedben, akár a piacon vagy őstermelőtől veszed, paradicsomot minden mennyiségben érdemes eltenni télire, hiszen a friss, nyári ízeknél semmi nem esik jobban a hideg napokon. Nem csak lecsót és paradicsomlét készíthetsz belőle: itt az ideje az aszalt paradicsomnak! Ha így tartósítod ezt az isteni zöldséget, akkor kisebb helyen tudod tárolni, mintha befőznéd, és sokkal változatosabban tudod felhasználni. Például kínálhatod sült húsok mellé, beleteheted szószokba, isteni lesz a pizza, ha teszel a tetejére; de akár a szendvicsedet is feldobhatod vele. Ráadásul a rezsin is spórolhatsz az aszalással, hiszen nem kell órákig se a sütőt, se az aszalógépet járatni; elég, ha felteszed a tetőre a tálcára pakolt paradicsomokat. Hiszen ezeken a forró napokon hét ágra süt a Nap, így körülbelül egy hét alatt kész is az isteni aszalt paradicsom. A tetőn aszalás lényegesen gyorsabb, hiszen a forró cserepek is segítenek kiszárítani a paradicsomot: 2-3 napra is csökkenhet az aszalás ideje. Érdemes olyan fajtát választani, ami nem túlságosan lédús, így biztosan nem fog túl sokáig tartani az aszalás – ilyen például a körte alakú San Marzano, vagy a Lugas. Mutatjuk, hogyan csináld!

Fotó: Ripost


Tetőn aszalt paradicsom

Hozzávalók (60 dkg aszalt paradicsomhoz):

  • 5 kg érett paradicsom
  • zöldfűszerek ízlés szerint: rozmaring, bazsalikom
  • só, bors
  • olívaolaj
Fotó: Ripost

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a paradicsomokat, majd vágd félbe őket, vágd ki a csumájukat, és kapard ki a magokat.
  • Aszalhatod tepsin, tálcán vagy tányéron is; de először tegyél alájuk sütőpapírt, hogy ne ragadjanak oda.
  • A félbevágott paradicsomokat helyezd a sütőpapírral kibélelt tálcákra úgy, hogy a vágott felük legyen felfele. Ha szeretnéd fűszerezni is, akkor azt most tedd meg.
  • A tálcákat tedd fel egy lapostetőre, ahol egész nap éri őket a napfény. Bár a bogarak általában nincsenek odáig a paradicsomért, érdemes letakarni őket egy vékony muszlinanyaggal vagy szúnyoghálóval. Hagyd is ott a tálcákat egész napra, de fontos, hogy éjszakára vidd be. A hajnali harmat ugyanis visszanedvesítené. 
  • 2-3 nap múlva kész is az aszalt paradicsom. Zárható üvegben tárold úgy, hogy annyi olívaolajat öntesz hozzá, amennyi ellepi. 
Fotó: Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt tud szavazni az Év Kedvenc Tesitanára játék Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei jelöltjeire!

mindmegette.hu

Nagy botrány az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók!

borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

hirtv.hu

Áthúzott nadrágszíjas plakátok várják Magyar Pétert Debrecenben

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

3 isteni sütemény, amit anyák napjára könnyen elkészíthetsz

FAZÉK

Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet