Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.27.

Így tárold a mézeskalácsot, hogy ne száradjon ki

Készíts illatos és puha mézeskalácsot, de erre az egy trükkre feltétlenül figyelj oda! Mutatjuk, mit kell tenned, hogy ne legyen száraz a karácsonyi süteményed.

Szerző Ripost

Karácsonykor szinte minden házban, otthonban készülnek a mézeskalácsok. Nincs annál jobb, mint amikor az omlós mézeskalács illata belengi a lakást, de sokan azért nem fognak neki a sütésnek, mert gyakran a végeredmény kőkemény lesz. Ezért nagyon fontos, hogy néhány szót váltsunk a süti tárolásáról. 

recept
Fotó: AY Amazefoto / shutterstock

Rögtön, amikor megsütöd, hagyd kihűlni a sütiket, és ha teheted, az ünnepek előtt 2-3 nappal korábban készítsd el mindet. Legyen idejük megpuhulni egy lezárt dobozban. Csak után díszítsd fel mindet.

Ne süsd túl sokáig!

A tésztát egyszerű tökéletesen összeállítani, de nagyon fontos, hogy ne süsd túl! Az omlós mézeskalács számára elég az 5-10 perc. A tészta vastagságától függ. Figyeld a tésztát, és amint a széle elkezd barnulni, vedd is ki! Így lesz omlós és puha.

Így tárold a mézeskalácsot:

Nagyon fontos, hogy légmentesen tárold a mézeskalácsokat, fóliában, vagy zárható edényben. Csak így maradnak puhák! Tedd hűvös helyre őket, nem feltétlenül szükséges a hűtőszekrénybe. Ha keménynek érzed, tegyél egy kisebb almát a dobozba, ettől is puha lesz a sütemény, mert átveszi a gyümölcs nedvességét. 

Omlós mézeskalács recept

recept
Fotó: Olyina V / shutterstock

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 7,5 dkg porcukor
  • 7,5 dkg margarin vagy vaj
  • 0,7 dl méz
  • 2 tk mézeskalács fűszer
  • 1 tk szódabikarbóna

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a száraz alapanyagokat – a lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszert, majd alaposan keverd össze őket.
  2. Add hozzá a kockákra vágott margarint vagy vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókat, akkor jó, ha zsemlemorzsa-szerű állaga van. Öntsd bele ezután a mézet, üsd bele a tojást.
  3. Gyúrd össze a tésztát; lágy állagú kell, hogy legyen. Csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe pár órára; a legjobb, ha egész éjszaka ott pihen.
  4. Belisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd szaggasd ki belőle a formákat. 
  5. 180 fokos, előmelegített sütőben süsd 5-10 percig; akkor van kész, ha felpúposodik, és az alja megbarnult. 

Jó étvágyat!

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rémisztő videót osztott meg Köllő Babett

origo.hu

Milliókat képes megölni az orosz Sátán II, a Földön nincs olyan pont, ahová ne érne el

borsonline.hu

Őrjöng a márciusi lottónyertes, még mindig nem kapta meg a nyereményét

mandiner.hu

Elképesztő felvételek: így gázolt át az ukrán falun az orosz hadsereg

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

magyarnemzet.hu

Xavi kimondta a csúf igazságot a Barcelona kínos kudarca után

origo.hu

Kulcsár Edina és G.w.M: még meg sem született a második baba, máris jöhet a harmadik

mindmegette.hu

Ne a boltban vedd meg: ezeken a helyeken magad szedheted az epret!

origo.hu

Félelem a moziban: Így nézhet ki az atomháború, ilyen lehet a pusztítás

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

3 isteni sütemény, amit anyák napjára könnyen elkészíthetsz

FAZÉK

Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet