Létrehozva: 2016.06.16.

A büszke apa szerint az Eb fordulatot hozhat Stieber ügyében

Nehéz év áll a magyar válogatott hõse mögött. Megtudtuk, hogyan vészelte át. Élete eddigi legfontosabb góljával fordul a kocka?

Sok hőse volt az Ausztria elleni győztes Eb-rajtján a magyar válogatottnak. Labdarúgóink egymást múlták felül, de a slusszpoénról kétségkívül Stieber Zoltán gondoskodott.

A cserejátékos a hajrában mesteri góllal küldte végképp padlóra az esélyesként nagyot bukott osztrákokat.

"Jó labdát kaptam Priskin Tomitól, és volt egy kis időm elgondolni, mi legyen a befejezés, hogyan csináljam. Azt hiszem, ennél jobban nem sikerülhetett volna. Az első gondolatom az volt, hogy át kéne így bökni a kapust, aztán egy pillanatra beugrott az is, hogy el kéne passzolni mellette, de hála istennek az első döntöttem, és sikerült is.

Ez pályafutásom egyik, ha nem a legszebb gólja

- mondta Stieber az M4 Sport adásában.

 

Az ország egyik hősévé vált 27 éves focista édesapja, Stieber József a %RIPOST%nak elmondta: a Szombathelyet áztató eső miatt változtatott az eredeti tervein, inkább nem mozdult ki otthonról, a tévé előtt izgult.

Nagy volt a boldogság a gólja után, meg persze a magyar győzelem miatt is. Volt már pár hasonlóan okos, ügyes gólja a Bundesligában is, de ez a fontossága miatt mindenek fölött áll.

Utána az osztrákok már el is kedvetlenedtek. Rögtön írtam neki SMS-t, aztán a Facebook-on keresztül kicsit beszélgettünk is"

- mondta honlapunknak a büszke édesapa, aki maga is focizott és edzősködött.

Sőt, annak idején ovifoci-csapatot is verbuvált Sárváron, hogy Zoli és a szintén futballistává lett öccse, András már pici korukban fejlődhessenek. A szombathelyi kis ellenfelek, majd a megyei csapattársak között volt anno Koman "Vologya" is, aki szintén a válogatottságig vitte.

Az ősszel Hamburgban mellőzött, tavasszal Nürnbergbe kölcsönadott Stieber Zoltán lelki erejét mutatja, hogy ilyen idegtépő év végén, csereként is mennyire helyén volt a szíve és az esze a pályán.

"A mellőzöttsége miatt abban sem lehetett biztos, hogy Bernd Storck egyáltalán kiviszi az Európa-bajnokságra. De ott van, és ha kap még játéklehetőséget, lesz pár jó megmozdulása, akkor akár visszaviszi a Hamburg, akár más klub hívja, újra jóra fordulhat a sorsa.

Időnként eléggé maga alatt volt, mert Zolikának különösen fontos, hogy érezze a bizalmat a csapatánál.

Stieber apuka szerint nem kizárt, hogy a német élvonalbeli HSV-nál újra esélyt kap a közönségkedvenc magyar légiós, akiért a hamburgi drukkerek szabotálták a nürnbergi év legjobbja-választást is. Ugyanis elsősorban nem Bruno Labbadia vezetőedző volt vele ellenséges, hanem a nemrég kirúgott sportigazgató, Peter Knäbel.

Lelkileg mindenképpen nagyon jót tett neki ez a gól.

A nehéz időszakokon az segítette át, hogy mindenben mellette áll a barátnője, és a család is igyekszik a segítségére lenni. Habár elváltunk, az édesanyjára is számíthat, én pedig a fociban is el tudom látni egy-két hasznos tanáccsal."

Ezt a bizonyos nehéz időszakot maga Stieber Zoli is megemlítette:

Nagyon nehéz év van mögöttem, de ez a gól mindenért kárpótol.

Csodálatos dolog, hogy rögtön az első meccsen gólt tudtam rúgni az Eb-n. Ennél jobban nem is kezdhettünk volna. Ha így játszunk tovább, ilyen bátran tudjuk majd kihozni hátul a labdákat, akkor nagyon szép eredményt érhetünk itt el. Ugyanilyen alázatosan kell tovább csinálni a dolgunkat, akkor nem lehet probléma.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

hirtv.hu

Benyújtotta lemondását Ukrajna mezőgazdasági minisztere

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-