SPORT

Bajban a magyar csapat: brutális ellenfél érkezik a 16 között

Nagyon nem jött jól Magyarországnak, hogy Anglia nem verte meg a szlovákokat hétfő este. Európa három legjobb csapata mellett az angolok lehetnek Dzsudzsákék ellenfelei.
  • Szerző: acf

A 2016-os Európa-bajnokság csoportkörei szerdán véget érnek. Szinte biztos, hogy Magyarország bejut a legjobb 16 csapat közé. de hogyan tovább?

Csoportelsőként...

Ha a magyarok a csoport élén végeznek, akkor az E csoport második helyezett csapatát kapják. Az E csoport a torna halálcsoportja, amelyet már megnyert Olaszország. A második helyre jó esélye van Belgiumnak, akiknek egy döntetlen is elég a svédek ellen. A belga együttes brutális ellenfél, a világranglista 2. helyén áll.

Csoportmásodikként...

Ha Geráék a második helyen jutnak tovább, akkor Magyarország ellenfele Anglia lesz. Anglia azok ellenére is félelmetes ellenfél, hogy Oroszország és Szlovákia is döntetlent játszott vele. Anglia a világranglista 11. helyén áll.

Csoportharmadikként...

Ha Bernd Storck fiai a harmadik helyre csúsznak vissza, akkor szintén kőkemény ellenfél jön a nyolcaddöntőben. Vagy a C csoport első helyén álló Németország, vagy a D csoportot vezető Spanyolország jöhet szembe.

Spanyolország annyira erős, hogy a legutóbbi két Eb-t megnyerték, míg Németország a világbajnoki címvédő. A Nationalelf a világranglista 4., míg a spanyolok a 6. helyén állnak.

Kijelenthető tehát, hogy Európa három legerősebb csapata vagy Anglia várhat a magyarokra a legjobb 16 között.

Még ki is eshetünk?

Nagyon valószínűtlen, hogy a magyar válogatott elbukjon a továbbjutás küszöbén. Ez akkor történhet meg, ha kedden Észak-Írország pontot szerez Németország ellen, és a csehek legyőzik, aztán szerdán a Storck-csapat legalább két góllal hasal el Portugália ellen, az írek pedig legyőzik Olaszországot.

Ha mindez összejönne, öt csoportban is 4 pontja lenne a csoportharmadiknak, akik közt majd a gólkülönbség rangsorol - írja a Faktor összefoglalója.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?