SPORT

Elsöpörte a magyar népharag a Királyt gyalázó karikaturistát

Tiszteletlen rajz keringett a neten: Brüsszel jelképe a magyar válogatott kapusára vizelt. Szurkolóink kiakadtak a híres mûvész képe miatt. Nem hagyták annyiban!
  • Szerző: acf

Magyarország vasárnap 4-0-ra kikapott Belgiumtól a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A magyar válogatott ennek ellenére minden elismerést megérdemel a tornán mutatott teljesítményéért. Mégsem mindenki adta meg a kellő tiszteletet a csapatunknak.

Omar Momani, a híres karikaturista most túllőtt a célon, ráadásul éppen a magyar szurkolók egyik nagy kedvencének rovására. Ezúttal olyan képet készített, amelyen Eden Hazard arcon vizeli Király Gábort.

Hazard arcképét a híres belga szobor, a Manneken Pis (Pisilő Emberke) figurájára rajzolta.

Király Gábor olyan teljesítményt nyújtott a meccsen, amilyet egyetlen kapus sem az Eb-n: tíz komoly védése volt. A belgák egyik, kapufára tolt lövését a torna egyik legnagyobb mentésének tartják a szakemberek.

Nem csoda tehát, hogy a szurkolók kiakadtak a karikaturista Facebook-oldalán. Nemcsak a magyar rajongók, de a külföldiek is szidják a több mint 100 ezer követővel rendelkező Momanit.

A szurkolók nem fogták vissza magukat, többen arra szólították fel a karikaturistát, hogy létesítsen szexuális kapcsolatot egy kecskével.

Így hugyoznék a szádba én is te büdös gyökér omar momami!!

A népharag órák alatt elérte célját. A goal.com magyar kiadásának szerkesztősége azonnal jelezte, hogy elhatárolódik a képtől. Sőt, kérték a nemzetközi oldal vezetőit, hogy távolítsák el a grafikát. A képet azóta leszedték mindenhonnan, de a magyar rajongók nem érik be ennyivel.

Törölheted a képet, mi akkor is visszajövünk mindennap, amíg nem kérsz bocsánatot! Nehéz lenne egy kis emberséget gyakorolni?

- írja az egyik rajongó.

Nem mindenki fogalmaz ilyen szépen, valaki logikusan levezette, hogy Belgium miért fog megszűnni:

"1986-ban a Szovjetunió 6-0-ra megverte a magyarokat. Az ország néhány évvel később felbomlott. 1997-ben Jugoszlávia ejtette ki Magyarországot 12-1-es összesítéssel. Jugoszlávia nincs többé."

2016, Magyarország-Belgium 0-4. Belgium kezdhet aggódni.

És ezeket olvastad már?