Létrehozva: 2023.09.29.

Tóth Andit komoly döntésre késztette a brutális támadás, mostantól minden más lesz

Tóth Andi vidéki pihenése rémálomba torkollott, ugyanis egy kutya megtámadta őt és a kedvencét. Szerencsére ép bőrrel megúszták a dolgot, és az énekesnő már felkészültebb egy ilyen szituációra.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, pár nappal ezelőtt kutyatámadás érte Tóth Andit és négylábú kedvencét, Bailey-t. Szerencsére az énekesnő és az eb is ép bőrrel megúszta, ám ettől függetlenül nagyon megviselte őket a dolog. Főleg a gazdit, aki azonnal felhívta a kutyus kiképzőjét, Nyakas Gábort, és tanácsot kért, mi a teendő az ilyen esetekben.

Tóth Andi mostantól macispray-t hord magánál. (Fotó: Markovics Gábor)

Ám mielőtt még rátérünk arra, hogyan tudjuk megóvni kutyánkat egy ilyen helyzetben, elevenítsük fel, hogy mi is történt pontosan Andiékkal. Az énekesnő az édesanyjával pihent vidéken, ahová természetesen Bailey-t is vitték, majd mikor sétálni mentek, rémálommá vált a kiruccanás. Egy husky rátámadt a rottweilerre, és a nyakánál fogva elkezdte ráncigálni. Andi és a másik kutya gazdája próbálta megfékezni a harcias jószágot, ami végül kemény küzdelmek árán sikerült is. Ám Nyakas Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy az énekesnő megelőzhette volna a bajt, ha nála van egy bizonyos önvédelmi eszköz...

Összeszagoltak, majd a husky gazdija levette a kutyájáról a pórázt. De mire megkérdeztem, hogy ez biztosan jó ötlet-e, rávetette magát Bailey-re. Az egyik mancsával lenyomta a fejét a földre, miközben szedte szét a nyakát...

– mesélte Andi, majd a tréner vette át tőle a szót. Elmondta, mi az, amit az énekesnőnek adott az eset után, és kapóra jöhet egy állattámadás során.

Andinak azt tanítottam meg az eset után, hogy legyen nála az a speciális spray, amit adtam neki. Ez az önvédelmi spray, vagy ismertebb nevén macispray, ami Andinak is ismerős, hiszen Erdélyben is adják, de támadó kutyák esetében is jól működhet, csak meg kell tanulni kezelni!" – árulta el Gábor.

Mit tegyünk, ha megtámadják a kutyánkat?

Nyakas Gábor alig pár napja adott választ arra, mi a teendő, ha négylábú kedvencünket támadás éri.

Nehéz egy ilyen helyzetet lemodellezni, de én általánosságban azt javaslom, hogy először mindig dobjuk el a kutya pórázát, hogy legyen szabad tere és tudjon védekezni. Nyilván egy kistermetű kutyánál nem lesz megoldás, ha egy nagyobb támadja, ahogy fordított esetben sem. Azt szoktam még ajánlani, ha látjuk, hogy felénk rohan egy kutya támadó jelleggel, akkor próbáljuk megakadályozni, elijeszteni, viszont hozzányúlni nem szabad! Bármennyire szeretnénk segíteni a saját kedvencünknek, nem szabad közéjük nyúlni, hiszen abban mi is megsérülhetünk" – mondta lapunknak Gábor, aki még azt javasolná, hogy valami nagyobb tárggyal próbáljuk megállítani a támadó állatot. Ez lehet akár táska vagy esernyő is, de az Andi esetében említett macispray is hasznunkra válhat, már amennyiben tudjuk használni. Gábor a megnövekedett kutyatámadások miatt elhatározta, hogy ingyenes képzést biztosít a gazdiknak és kutyájuknak az Állatok Világnapja alkalmából.

Az Állatok Világnapja alkalmából fogok szervezni ingyenes képzést, ahol a kutyatámadások megelőzése, illetve kezelése lesz a téma, hiszen ilyen helyzetekben sokan leblokkolnak és nem tudják, hogy mit kellene csinálni. Mutatok majd speciális fogásokat is, amelyekkel szét lehet választani két kutyát, de egészen az alapoktól átbeszéljük a dolgot

– fogalmazott a tréner.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: Marics Peti nem tud randizni

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

Váratlan betegség miatt kerülhet le a képernyőről a TV2 sztárja

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

magyarnemzet.hu

Rossz helyen kopogtat Tusk – csak Lengyelországot gyengíti a támadása

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 27-május 3.: Jókedv és felhőtlen boldogság

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

FÜLES

Lebukott Palvin Barbi: Arnold Schwarzenegger fiával kapták lencsevégre

FÜLES

40 éve mutatták be a Rendőrakadémiát. Így néznek ki ma a legendás filmsorozat szereplői - Galéria

FÜLES

Megtörte a csendet Király Viktor a válságba jutott házasságáról - Videó