Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2022.07.27.
Módosítva: 2022.07.27.

A válságból akar hasznot húzni a magyar baloldal

Miközben a kormánynak soha nem látott kihívásokkal kell megküzdenie, a hazai baloldal nevetséges részletkérdésekkel van elfoglalva.

Szerző WM

Magyarország kormányának olyan kihívásokkal kell szembenéznie, amilyenekre korábban még nem volt példa. A szomszédságunkban kitört háború miatt hazánkat különösen súlyos problémák sújtják:

NÉMETH Zsolt; ORBÁN Viktor; TÕKÉS László
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor két év kihagyás után a múlt hétvégén Tusványoson ismét nagy ívű beszédet mondott, amiben kiemelte, hogy 2019 óta a világ belépett a háborúk és a veszélyek évtizedébe, a nyugati civilizáció megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai pedig meggyengültek. A miniszterelnök rögzítette, hogy a világpolitikai helyzet kedvezőtlen, Magyarország előtt pedig több kihívás áll egyszerre: az első helyen továbbra is a népesedés áll, amelyet a migráció és az európai lakosságcserére tett kísérlet követ, a harmadik embert próbáló veszélyt pedig a genderideológia nyugati térnyerése jelenti. A negyediket a háború, míg azt a kialakulóban lévő energiaválság követi. Szorosan ehhez illeszkedik az európai és nemzetközi gazdasági recesszió réme. A magyar kormány európai viszonylatban is egyedülálló módszerekkel védi a családokat a válságtól:

Egy normális világban az ember joggal várná el az ellenzéktől, hogy ilyen háborús helyzetben ne csak ne akadályozza, de segítse is a kormányt. Most a nemzeti összefogás ideje jött el. A magyar baloldal azonban erre még kísérletet sem tesz, saját belső pártharcaikkal, problémáikkal vannak elfoglalva, miközben az Orbán-kormány minden erejével próbálja védeni az embereket a negatív következményektől. 

Grafika: Ripost

Gyurcsányék csak a hatalomra szomjaznak

Gyurcsány Ferenc az egyetlen baloldali vezető politikus, aki még a negyedik kétharmados Fidesz-győzelem után is talpon van. Az elmúlt 12 évben csak azon munkálkodott, hogy saját pártját, a DK-t a legerősebb ellenzéki párttá tegye, a többi "szövetségesét" pedig szétzúzza. 2022-re ez sikerült is neki, most pedig már olyan hangzatos kijelentéseket tesz, miszerint készül vissza a hatalomba. 

Mindenki ellenség. Nincs ilyen ország. Nincs ilyen kormány. Készülünk

- írta ki a közösségi oldalára Gyurcsány, aki az ifjúsági tagozatával, a Momentummal közösen erőszakkal készül visszaszerezni a hatalmat. Gyurcsány Ferenc időközben a feleségének, Gyurcsánynénak is egyre fontosabb szerepet szánt a politikában. Immáron ketten boldogítják a hazai belpolitikát figyelemmel kísérőket a sokszor megdöbbentően ostoba kijelentéseikkel. Gyurcsányné július közepén, alig három hónappal a történelminek tekinthető 2/3-os Fidesz-győzelem után azt találta mondani, hogy "a kormány megbukott". A Gyurcsány-házaspár tehát 12 év után is csak annyit tud politikai ambícióként felmutatni, hogy bármi áron vissza akar kerülni a hatalomba. 

 

Karácsony Gergely tovább üldözi az autósokat

A budapesti főpolgármester úgy viselkedik, mintha csak a saját világában élne, tudomást sem vesz a valóságról. KariGeri továbbra is azzal van elfoglalva, hogy a fővárosi autósok mindennapjait ellehetetlenítse. Hol egy új útszakaszt, rakpartot zárat le, hol teljesen kihasználatlan biciklisávokat festet fel forgalmas utakra. Közben azt szajkózza, hogy a kormány kivérezteti a fővárost. A bökkenő csak az, hogy pár napja kiderült:  50-90 százalékkal emelkedett Karácsony Gergely tanácsadóinak juttatása. De Gál J. Zoltán is 15 százalékos emelést kapott, Misetics Bálint szociális és lakhatási tanácsadó pedig kilencszázezer forintért látja el feladatát.

 

Már a Jobbikban sincs helye Jakab Péternek

Az áprilisi óriási bukta után a baloldal egyik megmondó embere, Jakab Péter még arról beszélt, hogy készen kell állniuk arra az esetre, ha a Fidesz megbukna. A Gyurcsány Ferenc mondataival szimbiózisban lévő kijelentés nem a véletlen műve. Az elmúlt pár évben ugyanis Jakab Péter lett Gyurcsány legfőbb követője. A szavazók azonban ezt az árulást nem bocsátották meg Jakabnak, és milliós nagyságrendben tűntek el a Jobbik szavazói. Később a párt vezetősége is úgy döntött, hogy Jakabtól mihamarabb meg kell szabadulniuk. Miután leváltották az elnöki posztról, frakcióvezető még lehetett egy kis ideig, de végül onnan is távoznia kellett. Jakab azóta a saját Facebook-oldalán már nem a párt, hanem a saját lógójával látja el videóit, és egyértelműen egy új párt alapításán gondolkodik. Jakab Péter többek közt abba bukott bele, hogy összebútorozott a kabinetfőnökével és teljhatalmat biztosított neki a pártban. A magát végletekig konzervatívnak hazudó politikus szavahihetőségének nem tett jót, hogy miközben a "Mamuszosnak" csúfolt Molnár Enikővel volt viszonya, még együtt élt három gyermekének édesanyjával és próbálta a "tisztes családapa" látszatát kelteni. 

 

Márki-Zay a tüntetőkön röhög

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje minden alkalmat megragad, hogy szerepelhessen a nyilvánosság előtt. Márki-Zay Péter legutóbb egy tüntetésen beszélt, ahol pár százan hallgatták végig a mondandóját. A demonstráción rajta kívül más politikusok is felszólaltak, köztük Vajda Zoltán DK-s politikus.

Jól felb.sztam a lelküket!

- így gúnyolódott a tüntetőkön Vajda Zoltán, aki bocsánatot kért Márki-Zaytól, amiért a tervezettnél hosszabban beszélt. Márki-Zay azonban ahelyett, hogy helyre tette volna a DK-s politikust, együtt nevetett vele a demonstrálókon. 

 

Szerző WM

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek a legfinomabb epres desszertek, amelyek a hét bármelyik napján elkészülhetnek

origo.hu

Így sodródhat bele egész Európa a háborúba

borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

vg.hu

Váratlan fordulat: megszólalt a Nemzeti Színház Udvaros Dorottya szerződéséről

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

magyarnemzet.hu

Ő a felelős a 7-0-s zakóért az NB I-ben, az edző amatőr viselkedésről beszélt

origo.hu

Kulcsár Edina és G.w.M: még meg sem született a második baba, máris jöhet a harmadik

travelo.hu

Ilyenkor a legjobb a virágos udvarokkal teli Córdobában lenni

magyarnemzet.hu

Stratégiai fontosságú lehetett a DK-nak, hogy egy belső bizalmi emberük legyen a főváros rendészeti parancsnoka

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Menczer Tamás: A június 9-i választás tétje háború vagy béke

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér

POLITIK

Kijev kirobbanthatja a III. világháborút

POLITIK

Karácsony-káosz, ezt kapták öt év alatt a budapestiek

POLITIK

Egy hét alatt 380 orosz támadás Ukrajnában

POLITIK

Magyarországra küldené a migránsokat egy francia politikus

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart