Létrehozva: 2016.07.13.

Ki a felelős Balázska haláláért? Betondarab nyomta agyon a kisfiút!

A tragédia közterületen történt, elhanyagolt útszakaszon, a polgármester mégis mossa kezeit. A család mindenáron bizonyítaná igazát...

Fehér Balázs két hete még teljes extázisban piros-fehér-zöldre festett arccal drukkolt a magyaroknak, miközben az Európa-bajnokságot nézte a tévében. Imádta a focit és kitűnő tanuló volt. Júniusban töltötte be a 11-et. Alig egy hete temette el a családja. A temetésén az egész falu - Szentdomonkos - részt vett. Egy szerencsétlen tragédia áldozata lett: agyonnyomta a házuk előtti járda fedőlapja.

A család a tragikus nap óta kutatja: ki a felelős a tragédiáért.

Aznap a nevelőapja vigyázott rá, mert az édesanyja dolgozott. A 11 éves kisfiút két barátja játszani hívta a közeli focipályára, de nevelőapja nem engedte el, mert féltette. A kiskamasz valahogy mégis elszökött otthonról a két barátjával.

Balázs néhány héttel ezelőtt szokott rá a cigire - mondják a rokonok. Titkolta, ahogy csak tudta. Félt a szidástól. A dugicigit az utcájukban lévő vízelvezető árok fedőlapja alá rejtette el. Ezt akarta kivenni, miközben a barátaival focizni indult. Emiatt halt meg. A barátai felemelték a mázsás betontömböt, hogy Balázs elérje a cigit, de nem bírták el. A 128 kilós betondarab ráesett a 40 kilós fiú fejére.

Kiss Bálint, a nevelőapja percekkel később tudta meg, hogy baj van:

 

 

Balázs már csak néhány percig lélegzett. A mentősök sem tudtak már segíteni rajta - magyarázza Harkály Kati, a fiú nagynénje.

A halott kisfiút arra az ágyra fektették le, ahonnan 2 órával azelőtt még életvidáman indult el rúgni a bőrt. Az igazságügyi orvosszakértő csak a fiú nagynénjét engedte be a vizsgálatra, tanúnak.

Balázs édesanyja, Vera  - a család szerint - a fia halála óta nem akar élni. Az öngyilkosságot fontolgatja. Az asszonynak négy gyereke van, Balázs volt a legkisebb, ő volt a szeme fénye. Éppen ezért jövő héten gyógykezelésre kell mennie, a pszichiátriára.

A kisfiú családja nem a barátokat, hanem a járda áldatlan állapotát okolja Balázs értelmetlen haláláért. A csaknem 60 éve épült, 70-80 centi mély lefolyót a rendszerváltás környékén fedték le – jobb híján a mázsás betonlapokkal.

Az alig 400 lelkes hevesi falu utolsó utcájának cicomázására már nem futotta sem akkor, sem pedig most. Az utca egyik oldalán az elmúlt években korszerűen megcsinálták a járda felületét. Az utca másik oldalán viszont megállt az idő: minden úgy van, ahogy majd’ 30 éve. Az időközben elporladt betontömböket néhányan a saját portájuk előtt fagerendákra cserélték, hogy valahogy be tudjanak menni a saját házaikba. Ha a tulajdonosra, vagyis az önkormányzatra vártak volna, akkor már legalább 20 éve nem jutottak volna haza árokugrás nélkül a Hóstya utcaiak.

A falu polgármestere szerint, bár meghalt egy gyerek, "nincs ügy és pofonegyszerű minden". Kovács Zoltán érdeklődésünkre azt mondta:

nem a járdával, hanem a gyerekekkel volt a baj.

"Nézze, annak a járdának semmi baja sem volt, ott meg végképp, ahol a baleset történt, hiszen a gyerekek felemelték és ráesett a beton a másik gyerek fejére. Ne próbálja az önkormányzatra kenni ezt a balesetet, mert be fogom perelni!" - Ennyit mondott a polgármester dühösen, majd ránk csapta a telefont.

Veres Zoltán, a család ügyvédje viszont mást mond.

Hiszem azt, hogy megtalálhatjuk a fiú halálának felelősét.

"Egyelőre csak ennyit tudok mondani, mert még semmilyen rendőrségi jegyzőkönyv nem áll a rendelkezésünkre. Nem láttuk még a papírokat. De egy biztos: a vízelvezető, vagy járda az önkormányzat tulajdona. A balesetmentességért pedig ők felelnek. Ha én a 100 kilómmal akár ugrálok is egy járdán, az nem szakadhat be."

A rendőrség szerint sem a fiúk tehetnek a balesetről. Így most már foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé - Ezt követeli Macron

borsonline.hu

Megszólalt a bűvész, aki egy tízmilliós autót nyert a Zsákbamacska adásában

magyarnemzet.hu

Az orosz mesterlövész lesből támadt az ukrán katonákra a háborúban + videó

metropol.hu

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

mandiner.hu

Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

origo.hu

Borzalmas gyerekbántalmazás Érden: fejbe dobott egy kisfiút a nevelő

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián

INSIDER

Egy gyönyörű, fiatal lányt keres a rendőrség: nem láttad véletlen Laurát?

INSIDER

Hányingerkeltő: A Nébih azonnal bezárta a II. kerületi éttermet, olyan meghökkentő állapotok uralkodtak – Videó