Létrehozva: 2017.08.28.

Így tölti napját Budapesten Vlagyimir Putyin

Hétfõn délelõtt Budapestre érkezik Vlagyimir Putyin. Most elsõsorban a dzsúdó szeretete, a világbajnokság vonzza ide, de találkozik Orbán Viktor kormányfõvel, és munkamegbeszélésen is részt vesz. Megtiszteltetés Magyarország számára, hogy a világ egyik legbefolyásosabb vezetõje szívesen és gyakran jön hozzánk.

Ma is tatamira lép

64 évesen, a világ egyik legbefolyásosabb politikai vezetőjeként is tatamira lép és négykézláb harcol, ha módja van rá. Egyes források szerint 11 évesen kezdett cselgáncsozni a szülővárosában, Szentpéterváron, és azóta is – ahogyan ő maga fogalmaz - a dzsúdócsalád tagjának tekinti magát.

Nem véletlen tehát, hogy az orosz államfő a Nemzetközi Dzsúdó Szövetség és az Európai Dzsúdó Unió tiszteletbeli elnöke, és ő nyitja meg a Budapesten rendezett dzsúdó világbajnokságot. 2010-ben a Bécsben megrendezett dzsúdó Európa-bajnokságon is tiszteletét tette. Akkor a magyar csapat az összesített éremtáblázat első helyén zárt, minden idők legsikeresebb eredményével.

Nem kizárt, hogy Putyin most is láthat magyar sikereket. Az orosz elnök különgépe hétfőn délelőtt landol a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan a rendelkezésre álló információk szerint az elnöki konvoj egyből a sportarénához hajt majd. A budapesti rendőrség ezzel kapcsolatban közölte, hogy hétfőn 11 és 20 óra között a Liszt Ferenc repülőtér és a sportaréna között szakaszos lezárásokra kell számítani, és megállási tilalom lesz érvényben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta:

Az orosz elnöknek a biztonsági szolgálata által szükségesnek minősített védelmi szintet biztosítja a Terrorelhárítási Központ (TEK).

Várhatóan a sportesemény megnyitóját követően Vlagyimir Putyin munkamegbeszélést folytat Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. Az orosz küldöttséggel hazánkba érkezik az orosz egészségügyi miniszter is, így plenáris munkamegbeszélést is tartanak az orosz és a magyar kormány miniszterei részvételével – tudatta Szíjjártó Péter. Az orosz államfő még hétfőn a késő délutáni, kora esti órákban elhagyja Magyarországot.

Mesterlövészek is őrzik

Meglehetősen nagy elismerés Magyarország számára, hogy a világ egyik nagyhatalmának a vezetője ilyen sűrűn látogat hozzánk. Putyin legutóbb február elején járt nálunk, akkor a hazánk gázellátását 2021-ig biztosító szerződésekről egyeztek meg Orbán Viktorral. Tárgyaltak a paksi atomerőmű bővítéséről és a Mol leányvállalat oroszországi olajkitermelésének a növeléséről is, és szó esett az ukrán helyzetről. Az akkori biztonsági előkészületek jól mutatták, milyen komoly védelem jár az orosz elnöknek. Vlagyimir Putyint a magyar hatóságok és titkosszolgálat mellett az orosz szolgálatok és saját testőrsége is védte. A konvoj útvonalán található csatornákat átvizsgálták a tűzszerészek, a csatorna fedlapokat lehegesztették. Több háztetőn is mesterlövészek álltak készenlétben.

A repülőtérről vezető gyorsforgalmi utat nem használhatta a konvoj, mivel onnan veszély esetén nincsen menekülési útvonal. Várhatóan most is hasonló védelemben lesz része az orosz elnöknek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 színész, akik tragikus körülmények között haltak meg

origo.hu

Atomfegyverről szóló parancsot adott ki Putyin

borsonline.hu

Erre nem számítottunk! Egymásra talált a Házasság első látásra két szereplője

mandiner.hu

Meglepő helyről érkezhet a pofon: sajátjai lökhetik a villamos elé Karácsony Gergelyt?

ripost.hu

Ki a jobb? Egymásnak ugrottak a drukkerek Szoboszlai miatt

mandiner.hu

Vérfagyasztó: Medvegyev megnevezte a három nyugati fővárost, amelyet Oroszország bombázni fog

origo.hu

Kiderült az igazság a megcsalásos botrányba keveredett Marics Petiről

mindmegette.hu

Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amire nem volt még példa: te se hiszel majd a szemednek

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.baon.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Alvó betegeket fosztott ki egy budai kórházban - kamera vette fel az elkövetőt

INSIDER

Rengeteg dokumentum és hanganyag szivárgott ki Karácsony kampányáról

INSIDER

Nagyon meglepte az embereket a BKK, ilyet csak ritkán láthatunk

INSIDER

„Bele sem merek gondolni, hogy már napok óta követhetett” – gimnazista lányt zaklattak Kamaraerdőn