Létrehozva: 2018.10.17.

Döbbenet: Így bukott le a futónő támadója

Csaknem ugyanolyan tragédia történt, mint öt éve, amikor megbecstelenítették és brutálisan megölték Kardosné Gyurik Krisztinát, a Soroksáron futni induló családanyát. Most egy ismert ultramaratonista futó, Makai Viktória volt az áldozat, az életét valószínûleg csak az idõben érkezõ férje mentette meg. A nõ kórházban van, a támadóját villámgyorsan elkapták a rendõrök.

 

A hétszeres magyar bajnok Makai Viktóriát vasárnap este érte támadás, meg akarták erőszakolni.

A futónő két gyermek édesanyja: ugyanúgy, mint az öt éve meggyilkolt Krisztina, lefektette a gyerekeit, majd futni indult...  

 

Egyértelmű volt a célja, csak a fejemet ütötte

Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják. Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás. Mindeddig .

-meséli Viktória a Facebook-oldalán a történetet.

Kiderült: az esti edzésekor, az otthonától pár száz méterre támadta meg és kényszerítette szexuális cselekedetre egy férfi a házak között, a Jászberényi úton Budapesten.

Olyan gyorsan történt az egész. Csak a fejemet, a szememet ütötte ököllel, nyilván a testemmel más elképzelései voltak"

– mondta  Viktória, akit a Sportágválasztó Magazin segítségével sikerült elérnünk. Makai Viktóriát ugyan szintén brutálisan megverték, de végeredményben nagyobb szerencséje volt, mint a soroksári kocogó nőnek, aki nem élte túl a támadást. Viktória a férjének, Makai Lászlónak köszönheti, hogy nem történt erőszakos közösülés.

László ugyanis a felesége keresésére indult, amikor az nem ért haza, és így éppen időben érkezett, sikerült megakadályoznia a szörnyű tettet.

A támadó elmenekült, az otthagyott cuccai buktatták le

 Szerencsére a férjem biciklivel elém indult, és megzavarta. A támadó hátrahagyta a cuccát, és az alapján a rendőrség már eltudott indulni, és el is kapták

–mondta Viktória. A rendőrség megerősítette, amit a futónő elmondott.

„A rendőrök az elkövetőt a bejelentéstől számított másfél órán belül lakcímén elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki"

–tájékoztatta a %Ripost%-ot a BRFK sajtóosztálya.

A %Ripost% úgy tudja, a megzavart támadó hátizsákjában még a személyes iratai is ott voltak! A tettes ellen szexuális erőszak és súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

 

Pont ez a környék a futó anyák paradicsoma

Nagyon sokan futnak este, az esti futók közül rengeteg a nő, akik ugyanúgy a gyerekek lefektetése után tud időt szakítani a futásra, ahogy Viktória és a meggyilkolt Krisztina is. Viktóriát lakhelyéhez közel, Kőbányán támadták meg. A 10. és a 17. kerület határán nagyon sok anya fut. Épp innen, a 17. kerületből indult el a magyarországi „Fuss babakocsival” mozgalom is.

 

A futónő üzent a többi nőnek a kórházból

 

Makai Viktóriát testileg és lelkileg is megviselték a történtek.

„Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először"

–írta az állapotáról.

A történtek ellenére Makai Viktória szerint nem a félelem a tanulság, a bejegyzésével sem akar félelmet kelteni.

A körültekintés, a szervezettség a legfontosabb, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, a kockázatminimalizálás, a váratlan helyzetben való lehető legtudatosabb jelenlét… – írja.

 

Egy másik eset Óbudán

Makai Viktoria történetét ezrek osztják meg a neten, és dőlnek a hasonló történetek. Egy neve elhallgatását kérő óbudai nő a %Ripost%-nak elmesélte hasonló történetét: őt is a lakása közelében ért hasonló támadás nemrég.

„Egy régi gyárépületbe gyárba járok fitneszterembe. Mivel csak munka után tehetem, előfordul, hogy már szürkül vagy sötétedik. Mivel csak pár perces séta a lakásomtól, nem fordult meg a fejemben, hogy bármi is történhet. Egyszer, amint beléptem a gyár kapuján, mögém lépett egy nagyon magas férfi, és bevonszolt a kerítés mögé egy mocskos beugróba. Végig a hátam mögött volt. Próbált a földre vinni, a lábaimat akarta kirúgni alólam. Fél kézzel a derekam fogta át, a másik kezét meg az arcomra tette, egyik ujját beakasztva a szám sarkába, hogy ne tudjak kiabálni"

mesélte a felzaklatott nő.

Dulakodtam vele, így nem tudott a földre vinni. Nem tudom, mennyi idő telt el, de mivel kintről, az utcáról hangok szűrődtek be, egyre közelebbről, a fickó elengedett és elfutott "

meséli a nő, aki azt mondja:

Hogy mi maradt az egész után? Sérülések a lábamon, arcomon. És a hatalmas sokk, ami azóta is tart: épphogy megúsztam!"

 

 

Gázsprével, síppal, kulcscsomóval készülnek a veszélyre a nők

Sokan kinevettek, és kérdezték, hogy miért van az övtáskámban gázspray akkor is, ha csak a lakás közelébe megyek ki futni – hát pont ezért! – mondta a %Ripost%-nak Judit, egy budapesti anya, aki szintén este, a gyermekei lefektetése után tud időt szakítani a futásra. Elmondta, ő hogyan teszi biztonságosabbá a futását.

  „Amikor elindulok futni, a férjem mindig nézi a mobilos futóalkalmazás térképén, hogy haladok, megfelelő-e a tempóm. Ha jóval túlfutok a szintidőn vagy megállok, mindig felhív, hogy ugye nincs baj?  Mindig kivilágított utcán futok, sosem kis utcákban. Pánikgombról csak a Margitszigeten tudok, de jó lenne, ha a népszerű, ismert futóútvonalak mentén lenne ilyen a villanyoszlopokon."

Van olyan anyuka, aki a sípra esküszik. Esti futáskor mindig a nyakában van, még nem használta, de úgy gondolja, ha azt megfújja, csak segít valaki.

„Végszükség esetén pedig még mindig ott a kulcscsomó" – meséli Judit. Mindig a markomban a kulcscsomóval futok, úgy, hogy a nagyobbik kulcs mindig kiáll az ujjaim közül. Így nagyot lehet ütni, ha baj van…

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban

INSIDER

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!

INSIDER

„Meg kellett szülnöm a halott fiamat” – Halálos kórral küzd Dia, a négygyermekes anyuka