Létrehozva: 2019.02.10.

58 millió forintért árulja templomát a magyar férfi

Isten megsegítette, ezért viszonzásképp épített egy kis kápolnát még 2008-ban Kerékgyártó László Kehidakustányban. Az agrármérnök férfi most családi okok miatt válna meg a felszentelt helytõl, ahol szentmiséket, sõt esküvõket is tartanak.

Családi ház úszómedencével, telek halastóval, teniszpálya a kertben. Megannyi érdekes hirdetést találni mostanában különféle ingatlanos portálokon, ám az, hogy egy kis kápolnát áruljanak, merőben szokatlan. Főleg Magyarországon.

Minden úgy kezdődött, hogy a Jóisten a segítségemre sietett, amikor a legnagyobb szükségem volt rá.

„Anyagilag teljesen padlón voltam, ám váratlanul vevő kopogtatott és igen jó pénzt fizetett a földterületemért, ahová golfpályát terveztek. Úgy gondoltam, viszonzásként kötelességem építeni egy kis kápolnát” – mondja a %Ripost%-nak Kerékgyártó László.

A férfi így 2008-ban megépíttette Kehidakustányban a 12 méter magas, 12 méter hosszú és 6 méter széles kápolnát, melyet hivatalosan 2009. június 27-én Szent László királyunk tiszteletére szenteltek fel.

Lászlónak az volt a terve, hogy tágabb családjával együtt majd a kápolna alatt fognak nyugodni, ezért egy 10-12 férőhelyes kriptát is terveztetett.

„Mivel a 90 éves szüleim és a nővérem is Budapesten él, arra jutottam, nem biztos, hogy jó ötlet, ha itt lenne a szüleink végső nyughelye, mert a nővéremnek nehézkes lenne a leutazás. Korábban több katolikus rendnek is felajánlottam a kápolnát, de bánatomra nem kellett nekik. Pedig pénzről nem is beszéltünk. Ezután döntöttem úgy, hogy eladom. Az 58 milliós ár egy 2 ezer négyzetméteres területet is tartalmaz, arról nem beszélve, hogy a kápolnában van villany és kútból víz is. Ráadásul egy 15 férőhelyes vendégház is tartozik hozzá, így mindez egy szellemi, spirituális központ is lehetne” – sóhajt egy nagyot László.

A hely értékét növelheti, hogy a kápolna közelében található a Deák-kút, ahol a Szent György vonal húzódik, melynek gyógyító erőt tulajdonítanak.

A %Ripost% megkereste a Veszprémi Főegyházmegyét, hogy vajon miért nem tart igényt egyetlen katolikus rend sem a kápolnára. Pálfalviné Õsze Judit sajtóreferens közölte: az említett kápolna magánkápolna, így az egyházmegyének nincs köze hozzá. Mivel az Oltáriszentséget nem őrzik benne, ezért bármilyen célra használható.

 

Templom-könyvesbolt lett a világ legszebbje

Milánó egyik legfelkapottabb szórakozóhelye, az Il Gattopardo Café egykor templomként működött. 2001-ben alakították át kávézóvá. Hétvégéken a bejutni szándékozók hosszú sora kígyózik a kapu előtt. A hely belsőépítésze az átalakításkor szinte érintetlenül hagyta a templombelsőt, melyért odavannak az olaszok.

Az angliai Kyloe településen egy XVIII. századi templomépületet vett birtokba egy házaspár, melyet 1792-ben szenteltek fel. A pár úgy újította fel a düledező épületet, hogy megtartotta az eredeti szerkezetet, a boltozatokat és a festettüveg-ablakokat. Ugyanakkor minden modern kényelmi elemmel ellátták az épületet.

A The Guardian nevű lap a maastrichti templom-könyvesboltot és egyben kávézót választotta a világ legszebb könyvesboltjának 2008-ban. A holland város temploma a XIII. században épült. Miután Napóleon 1794-ben bevonult a városba, a szerzeteseknek el kellett hagyniuk az országot. Azóta fokozatosan romlott az épület állapota, míg végül könyvesboltnak alakították át, így mentve meg az utókor számára.

origo.hu

Kiderült, mi van valójában Marics Peti és a szexi magyar énekesnő között - kép

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke lányt szeret: fotókon Szoboszlai Dominik barátnője

mindmegette.hu

Hihetelen, mit tesz a csalán a növényekkel - így készíts tápoldatot belőle!

vg.hu

Napelem: Kína már belefulladt, most Európa jön

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

mindmegette.hu

Leszerelik az önkiszolgáló kasszákat, és kiderült, hogy már az air fryerekben sem bízhatunk!

ripost.hu

Wolf Kati bevallotta: „Öregedni nagyon nem könnyű nőként”

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

ripost.hu

Gyászol a Buckingham-palota: mindenki szíve összetört

ripost.hu

Itt telt be a pohár, Harryék végleg kiborították Katalin hercegnét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Európa ilyet még nem látott, százezreket várnak szombaton a belvárosba

INSIDER

Böjte atya: Egyesek háborúra készülnek, mi a békére

INSIDER

Még jó, hogy fel kell tüntetni! Egyetlen boltban 29 összement termék!

INSIDER

Újabb lépés a világháború felé: térképen az amerikai fegyverekkel támadható orosz célpontok

INSIDER

Világszenzáció Visegrádon: teniszpálya alatt bukkantak kincsekre

INSIDER

Kíváncsi vagy, ki az új magyar űrhajós? Íme, így néz ki Kapu Tibor

INSIDER

Ez a szörnyeteg 400 utódot hoz világra, szereti a sört és tönkreteszi a kertedet - így léphetsz fel ellene

INSIDER

Szijjártó Péter hatalmas bejelentést tett: megvan a következő magyar űrhajós