Létrehozva: 2019.02.02.

Így trükköznek az ingázók a leálló vasútvonal miatt

Hétfõtõl elkezdõdik az egyik legforgalmasabb hazai vasútvonal, a Budapest és Hatvan közötti részleges felújítása. Ez több tízezer embernek okoz kellemetlenséget. A leleményesebbek már most meglátták a bizniszt a dologban: olcsó autókat hirdetnek, kifejezetten a kilenc hónapra tervezett leállás idejére.

Több tízezer embernek kell korábban kelnie hétfőtől: a MÁV nekikezd a Budapest és Hatvan közötti vasútvonal részleges felújításának. Emiatt Aszód és Pécel között egyáltalán nem, több más szakaszon pedig csak korlátozva közlekednek majd a vonatok. Ez napi 50-60 vonatpárt érint. Az utasoknak át kell majd szállniuk, és a menetidő is jóval hosszabb lesz. Az interneten azonban már most megjelentek azok a leleményes emberek, akik ebből akarnak hasznot húzni: olcsó, százezer forint körüli öreg autókat ajánlanak megvételre. A %Ripost% a MÁV egyik hivatalos posztja alatt is talált olyan hirdetéseket, amelyek az utazási kellemetlenséget kihasználva tukmálják a régi autójukat.

„Még jó, hogy most akarom eladni a 20 éves Suzukimat. Köszi, így biztos megveszik” – írta József, akinek a hozzászólására már érdeklődő is volt. Egy lány jelentkezett is rögvest azzal, hogy az apja keres olcsó autót, azzal járna vonat helyett. Egy másik kommentelő szerint megvan az a veszély, hogy aki átszokik az autóra, már nem ül vissza vonatra, és így még nagyobb dugók várhatók.

Az olcsó autók azonban ugyanabban a dugóban fognak rostokolni a forgalmas M3-as autópályán és 3-as főúton, mint amiben a vonatpótló busz, ráadásul a régi autó kockázatos, lehet, hogy sokat kell majd költeni rá ez alatt a kilenc hónap alatt is.

Vannak olyan szemfüles autósok, akik viszont benzinpénzt spórolnának azok segítségével, akik most utazási megoldást keresnek Budapest és Hatvan között. A telekocsikkal csökkenhetnek a dugók és a környezetszennyezés, úgyhogy ez üdvözlendő megoldás. Már most több, mint 60 fuvart ad ki a Hatvan–Budapest távra hétfőre az egyik legnagyobb autómegosztós portál.

 

Nem kell kocsit venni a túléléshez
Arról biztosítja az utasokat a MÁV a közleményében, hogy a Volánbusszal együttműködve összesen 66 autóbuszt állít forgalomba, így az utasok a számítások szerint felférnek a járatokra. Egy-egy vonatot akár 6-8 autóbusszal pótolhatnak. A pótlóbuszok karavánokban közlekednek majd az utakon. Emellett a gödöllői utasok számára a H8-as HÉV használatát javasolja a társaság, mivel a pótlóbuszok nem érintik ezt az állomást. Ebben az időszakban a H8-as HÉV szerelvényeire is érvényesek lesznek a MÁV-nál kiváltott menetjegyek és bérletek.

 

Így változik a forgalom
A felújítás alatt nem közlekednek a vonatok Pécel és Aszód között, de megváltozik a Rákos és Pécel, valamint az Aszód és Hatvan közötti szakaszon is a forgalom. Aszód és Pécel között G80-as jelzésű gyorsbuszok, valamint minden megállónál megálló S80-as jelzésű járatok közlekednek majd.
A Keleti pályaudvar és Hatvan között InterCity pótlók járnak, amelyek a fővárosban a Keleti pályaudvar melletti Verseny utcából indulnak és oda is érkeznek, de Pécel és Hatvan között is lesznek gyorsbuszjáratok. A MÁV tájékoztatása szerint az előre megváltott jegyek és bérletek érvényesek lesznek a pótlóbuszokra, ám az InterCity pótlókra ugyanúgy meg kell váltani a pótjegyet. Mielőtt ezen a vonalon közlekedik valaki, mindenképpen nézze meg, hogyan változott a menetrend!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal