Létrehozva: 2019.03.06.

Feleannyiért lehet repülni Bécsből, mint Budapestről

Megdöbbentõ különbségeket találtunk a Wizz Air jegyárai között, pedig ugyanazokat a napokat és úti célokat néztük. Ugyanakkor, ha a magyar fõvárosból indultunk, sok esetben nagyságrendekkel többet fizethettünk, mintha Ausztriából repülnénk. Még akkor is, ha onnan nagyobb a táv.

Rengetegen foglalnak most repülőjegyet a nyári szezonra, azt remélve, hogy így spórolni lehet. Mivel sokat hallani, hogy Bécsben sok minden olcsóbb, s nemrég a %Ripost% is készített egy körképet arról, hogy bizony számos termék az élelmiszertől az illatszeren át a filmig és műszaki cikkig kevesebbe kerül a határon túl, megnéztük, mi a helyzet a repülőjegyekkel. Találomra beütöttünk néhány úti célt és nyári időpontot a Wizz Air honlapján, s megnéztük, mennyibe kerül az út, ha Budapestről, vagy ha Bécsből indulunk. Döbbenetes árkülönbségeket találtunk, és sajnos nem a mi javunkra...  (Mivel az árak a Wizz Airnél folyamatosan változhatnak, így az általunk talált árak mostanra módosulhattak.)

Például a francia riviérára, Nizzába június 3-ai indulással és 10-ei érkezéssel 78 880 forintba kerül az utazás budapesti, míg 30 ezer forintba (95 euro) bécsi indulással!

 

 

 

A ciprusi Lárnakára július 1-ei felszállással és 5-ei visszaúttal 189 100 forint a repülőjegy a magyar, és mintegy 50 ezer forint (160 euro) az osztrák fővárosból...

 

 

 

Máltára augusztus 19. és 23. között itthonról 72 680 forint, míg a sógoréktól feleannyi, mintegy 36 ezer forint (115 euro) a repülőjegy ára – oda-vissza.

 

Megkerestük a Wizz Airt, több példát is küldve nekik, hogy megtudjuk: miért utazhatunk a járataikon sok esetben jóval olcsóbban Bécsből, mint Budapestről.  

„A Wizz Air dinamikus, a mindenkori keresletet tükröző árszabást alkalmaz, ezért a viteldíjak az év folyamán változhatnak. Egyetlen hét viteldíjainak kiemelése nem ad valósághű képet az egyes piacokra jellemző árakról. Általánosságban elmondható, hogy a Wizz Air üzleti modellje lehetővé teszi, hogy a légitársaság folyamatosan alacsony árakon kínálja a repülőjegyeket az utasoknak” – szólt a cég magyarázatmentes válasza.

Ezek után megkérdeztük a tapasztalatainkról Tóth Ákost, az Utazómajom.hu internetes portál alapítóját is. „A bécsi repülőtér csak nemrég nyílt meg a fapados légitársaságok előtt. Így, akárcsak annak idején Budapesten, most ott is jelentős árelőnyökkel próbálják magukhoz édesgetni az utasokat. Ráadásul idén Magyarországon az utazási irodák a népszerű nyári úti célokhoz csomagban vették meg a fapados járatok olcsóbb repülőjegyeit. Vagyis a most ébredő egyéni utazóknak a diszkont cégek sokszor még a hagyományos légitársaságok árainál is drágábban kínálják a jegyeiket” – magyarázza a repülős utak szakértője. Majd így folytatja: „Érdemes összehasonlítani a magyar és az osztrák árakat. Bécsből sokkal több légitársaság indul, a több lehetőség pedig kedvezőbb árakat, távolabbi úti célok esetén pedig kevesebb átszállást hozhat. Ráadásul ott nem kell karámban várakozniuk a fapados utasoknak, mint Ferihegyen. Igaz, pár ezer forintot és néhány órát rá kell szánni a Bécsig való buszozásra, de azzal együtt is érdemes lehet onnan repülni” – összegez.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlen lett Tom Cruise barátnője, a Top Gun szőke bombázója

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

metropol.hu

A TV2 sztárjai elárulták hogyan alakult az életük

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

mandiner.hu

Ítéletet mondtak az Európai Unióról – ez nem mindenkinek tetszik majd

borsonline.hu

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!

INSIDER

Orbán Viktor: A magyar baloldal háborúpárti, a kormány a béke oldalán áll

INSIDER

Kókler áldozata lett Nikolett, még a gatyája is ráment a csaló szerelőre

INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: majdnem az ország egészére riasztást adtak ki