Létrehozva: 2019.04.27.

Döbbenet, 110-el hajtott bele a parkoló buszba a pihenőhelyen

Egy kocsi fékezés nélkül hajtott bele egy gyerekeket szállító buszba az M3-ason. Az autóban egy 4 éves kisgyerek életveszélyesen megsérült. Úgy tudjuk, az õ szülei vesztették életüket a balesetben, 3 gyermek maradt árván.

Valószínűleg rosszul lett a sofőr, ezért nem lassított az autópályapihenőnél: megdöbbentő, hogy fékezés nélkül gyakorlatilag belerobbant egy ott álló buszba az M3-as autópálya 92-es kilométerénél, a Kisasszonytér pihenőben.

A kiránduló gyerekek megúszták, mert uzsonnáztak

Az autóbuszon kiránduló gyerekek utaztak Miskolcról Budapestre. A gyerekek nem voltak a buszon, mert éppen uzsonnáztak, így senkinek sem esett bántódása. A kocsiban ülő pár viszont meghalt, a gyereküket mentőhelikopter vitte kórházba.  A gyerek életét valószínűleg  a gyerekülés mentette meg, ugyanis a 4 év körüli gyerek  be volt kötve gyerekülésbe, úgy utazott.  Az elhunyt szülők után 3 gyermek maradt árván.

A busz szabálytalanul parkolt

A gyerekeket szállító busz nem szabályosan állt meg a pihenőben: figyelmen kívül hagyta a ferde „halszálkás” parkolóhely-felfestést, és egyenesen állt be. Ha a száguldó autó nem a szabálytalanul parkoló buszba robbant volna bele, akkor az előtte álló 3 személygépkocsit találta volna el. Ha a busz szabályosan áll, minden másképp történt volna: lehet, hogy a kocsiban ülők túlélik, de a másik autókban ülők életveszélyben lettek volna…

Valószínűleg rosszul lett a sofőr

A %Ripost%-nak megszólalt egy igazságügyi közlekedési szakértő, aki elmondta, hogy mi is történhetett a végzetes pillanatok előtt. Mivel egy konkrét esetről alkotott nem hivatalos véleményt, kérte, hogy a nevét ne írjuk le.

Az elalvás ilyenkor gyakorlatilag kizárható, hiszen az ütközés előtt a sofőrnek ki kellett manővereznie a pályáról a pihenőbe. Ilyenkor felmerül a műszaki hiba lehetősége is, hiszen a kocsi fékezés nélkül csapódott a buszba, de ilyenkor ösztönösen elkapja a vezető a kormányt és nem csapódik bele a busz hátuljába. A legnagyobb eséllyel az történhetett, hogy az autó vezetője akkor, amikor letért a pályáról, még cselekvőképes állapotban volt, de néhány másodperccel később már nem. Ezt előidézhette bármilyen rosszullét, akár egy infarktus is – vélekedett a szakértő.  „A boncolás erre választ fog adni. Az egyedüli furcsaság ebben a balesetben az, hogy ha a sofőr mellett, az anyósülésen ült az egyik szülő, ő miért nem próbálta elkerülni a becsapódást a kormány megragadásával, amikor látta, hogy rosszul lett a vezető. Persze ilyenkor olyan gyorsan történnek az események, hogy nem is mindig fogja fel az utas, hogy mi is történik pontosan" – tette hozzá.

 

 

2 év 10 hónap fogház egy baleset miatt

Jogerősen 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki 3 halálos áldozatot követelő közúti balesetet okozott 2017 októberében Debrecenben, a 4-es főút elkerülő szakaszán. A vádlott 7-800 ezer kilométert vezetett balesetmentesen, de aznap este felelőtlen volt: este 10 óra után borult időben 110-120 kilométer/órás sebességgel haladt egy közvilágítás nélküli, nedves, rossz minőségű úton. Véletlenül áttért a szembesávba, és frontálisan ütközött egy szabályosan érkező autóval. A vétlen autó 20 éves vezetője, valamint hátul ülő 23 éves és 41 éves utasa a helyszínen meghalt, két másik utasa életveszélyesen megsérült. A vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

metropol.hu

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

magyarnemzet.hu

Marco Rossi elárulta, miért hagyná el a magyar válogatottat

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

mandiner.hu

Félelem és reszketés Németországban: minden ötödik ember napi szinten szorong a klímaválság miatt

origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

mindmegette.hu

Ragyog édesanyja, Katalin hercegné fotóján a szülinapos Sarolta

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Ebben nem lesz köszönet: majdnem az ország egészére riasztást adtak ki

INSIDER

"Nem adjuk fel!" - A Ripost olvasói segítettek a gyógyíthatatlan betegségekkel küzdő Karolának

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?