Létrehozva: 2019.12.10.

Kunszentmártoni késes gyilkosság: Ördögűző szekta tagja a horroranya

Mindenki azt mondja, Júlia depressziós volt, ezért gyilkolta meg 3 éves kisfiát egy nagykéssel. De tudni kell: ő és a férje is egy olyan szektához tartoznak, aminek a vezetője az ördögűzéseiről híres – mondta egy kunszentmártoni férfi, aki azért kereste meg lapunkat, mert szerinte a helyiek alig mernek erről beszélni, de ő szeretné, ha kiderülne az igazság. A Ripost utánajárt. Megdöbbentő dolgokra bukkantunk.

Csend és félelem uralkodik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban. A Hunyadi utcában történt tragédiáról beszélnek a helyiek, de T. Júlia és családja házát inkább messziről elkerülik. A Ripost-ot megkereste egy tősgyökeres lakó, aki azt állítja, több van a gyilkosság hátterében, mint azt bárki gondolta volna.

Fotó: Sulyok László

A saját házukban késsel megölte saját kisfiát

Mint a Ripost is megírta, két hete a 32 éves T. Júlia késsel támadt hároméves kisfiára a saját családi házukban.

- Három éve költözött vissza a család Kunszentmártonra

- kezdte a Ripost-nak az egyik szomszéd.

– Azon a szörnyű napon Júlia volt otthon, az anyósa és a 3 éves kisfiú. Az apa épp az idősebb gyermeket, a lányt vitte óvodába. Az asszony a szobában volt a kicsivel, míg a mama kint volt az udvaron. A hangzavarra ment be a házba, de már késő volt: Julia magából kikelve fogta a kést, amíg a kisfiú csupa vér volt. A mama megfogta a kicsi testét és átrohant vele a szemben lévő presszóba, ahol hívták a mentőket. Pár perc alatt kiértek, még mentőhelikoptert is küldtek, de hiába: a gyermeket már nem tudták visszahozni. A rendőrök Júliát az otthonában fogták el.

Azt mondják, Júlia a gyerek születése, vagyis évek óta depressziós volt, de vannak, akik azt állítják, hogy a gyilkosság hátterében egy sokkal összetettebb történet áll…

„Meg kellett ölnöm, benne volt az ördög”

A Ripostot felkereste egy Kunszentmártonban élő férfi, aki állítja: T. Júlia és a férje egy szektához tartozik.

- Mindenki tudja, de félnek beszélni

– kezdte a férfi.

– Júlia és a párja rendszeresen járt Miskolcra a szekta gyűléseire, ahol szó szerint átmosták az agyukat. Napok óta arról beszélnek a községben, hogy maga a férj mesélt a helyi barátainak arról, mit mondott a felesége, amikor számon kérte a gyilkosságért. Júlia állítólag azt mondta neki: „meg kellett ölnöm, mert benne volt az ördög!”. A szekta, amibe már évek óta tartoznak, ismert, rengeteg tagjuk van. Az „Árkádia fényei” nevet viseli, aminek az egyik tanítása szerint „A halál a megszabadulás művészete és titka”…

MTI/Donka Ferenc

A gyilkos anya férje a szekta egyik „lelkésze”

Kunszentmártonban többen állítják: nyílt titok volt, hogy a férj a helyi vezetője a szektának. Utánajártunk, és kiderült: valóban! Nem is titkolják a dolgot.

A szekta honlapján a következő címmel szerepel a lista: „Az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza képviselői (lelkészei) névsora. Az alább felsorolt Képviselőink rendelkeznek azzal a spirituális erővel, avatással, mely feladatuk végrehajtásához, úgy mint tanítás, ünnepek, Árkádia Spirituális körök tartása, harmónia helyreállításához kívántatik.”

A lista szerint a szekta kunszentmártoni képviselője, azaz „lelkésze” maga B. Péter, vagyis a gyermekét meggyilkoló Júlia férje. Beszélgettünk a család ismerőseivel, valamint figyelemmel kísértük a róluk szóló Facebook-beszélgetéseket, és kiderült: tényként kezelik, hogy a nő is belépett a szektába. Mint az egyik ismerős írja, talán azért, mert sok volt a gond otthon, és ebben láthatták a megoldást.

Ebben a házban szúrta le anyja a gyermekét Fotó: Ripost – Sulyok László

Pszichiátrián kezelik a nőt

Most T. Júliát a pszichiátrián tartják, ezért a bíró bement hozzá, és az ágya mellett közölte vele, hogy letartóztatják.

– A Szolnoki Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a nőnek, aki a megalapozott gyanú szerint 2019. november 22-én délben Kunszentmártonban, egy 19 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta bölcsődés korú gyermekét, aki ennek következtében elhunyt – adta közzé a törvényszék.

Ismert ördögűző vezeti a szektát

Az Árkádia Fényei szektáját Villás Béla vezeti. A szekta honlapja szerint „Az Egyház alapítója és spirituális vezetője Villás Béla spirituális tanító exorcista” – az exorcista magyarul: ördögűző…

Azt is hozzáteszik: Villás Béla „AVATAR, aki a 4 tagú főpapi renddel együttműködve teremti meg az Egyház harmonikus működését a spirituális küldetés teljesítése érdekében.”

A szekta vezetője sokat szerepelt már a médiában, többek között „hivatásos ördögűzőként”. Több felvétel is készült a vezetőről, amelyeken épp „kiűzi a démonokat” a szekta bizarr szertartásain – az RTL Klub Fókusz című műsora is készített egy riportot az „ördögűzéséről”. Ilyenkor – elmondásai szerint – a megszállt test nem tudja, mi történik vele, artikulálatlanul beszél és kiabál.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

mandiner.hu

„Kedvelem játékosként de...” – a Fradi edzője elmondta a véleményét ifjabb Lisztes Krisztiánról

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

"Droidok" – Kiakadt a megcsalással vádolt énekesnő, Marics Peti tagad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria

INSIDER

Megszólalt a szakértő a jubileumi pontyfogóversenyről

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe