Létrehozva: 2019.12.05.

Videóval segíti sorstársai felépülését a magyar beteg

Hangzatos elnevezés és egyéb kattintásvadász megoldások helyett saját neve alatt indított videónapló sorozatot Dananaj Tamás. A kezdetben ismerősei tájékoztatását célzó bejelentkezések hamar minden részletre kiterjedő összeállításokká váltak, melyek komoly kapaszkodót jelenthetnek a leukémiával közvetve vagy közvetlenül érintettek számára.

„Küzdeni mindig, feladni soha” – szól Dananaj Tamás mottója.

A fiatalembernél szeptemberben diagnosztizáltak leukémiát, s októberben már Youtube-on csatornát indított a betegségről és remélt gyógyulása útjáról.

„A videosorozattal szeretném segíteni a saját magam felépülését és a mások gyógyulását is” – mondta el a Ripostnak Tamás.

„Azért kezdtem bele, hogy ne unatkozzak, le kell kötnöm magam valamivel és fontos, hogy valami hasznosat csináljak, mert a tévésorozatok nézése és az olvasás nem elég” – kezdte.

„Bízom benne, hogy a saját példámon és tapasztalataimon keresztül segíthetek sorstársaimnak és hozzátartozóiknak eligazodni a leukémia világában” – magyarázza.

„Az emberek nagyon keveset tudnak erről a betegségről. A visszajelzések alapján hétköznapibban mesélem el a betegség és a kezelés folyamatát, mint az orvosok és olyan kérdésekre válaszolok, amit betegek és hozzátartozók tesznek fel” – ecseteli a vlogger.

A pár hónapja indul csatorna mintegy félezer feliratkozóval büszkélkedhet, de a férfi szerint nem a feliratkozók száma fontos, hanem az, hogy a videói minél több olyan emberhez jussanak el, akik így vagy úgy érintettek a leukémiában, s szeretnének róla minél többet megtudni.

„Van olyan anyuka, akinek a kislányát két héttel utánam diagnosztizálták, így ő mindig kérdez. Megkönnyíti nekem a dolgot, ha beszélhetek róla, ráadásul rengeteg biztatást is kapok” – mondja Tamás.

Kollégái, barátai, családtagjai is nézik a videóit.

„Édesanyámnak mondják a faluban, hogy látták a videókat, követik a gyógyulásom. Most már őt is megtanította a párom a YouTube használatra, így édesanyám is a követőim közé tartozik” – árulja el Tamás, akit videócsatornája abban is segít, hogy nem kell egyenként írásban válaszolnia a hogyléte felől érdeklődőknek, mert nehéz sokszor leírnia ugyanazt.

Dananaj Tamás október óta kilenc videót tett közzé: mellbevágó hallani, hogyan értesült a betegségről, miért tartja szerencsének a lépgörcsét, részletesen, ám cseppet sem unalmasan mesél a gyógyszerekről és a vizsgálatokról, szót ejt a kemoterápiáról és az őssejtkezelésről, s bemutatja a kórházat is.

„Folytatni akarom a sorozatot, hiszen a transzplantáció és utána a felépülés is rengeteg kérdést tartogat” – magyarázza a csatorna létjogosultságát. „Szerencsés vagyok, mert a munkahelyem, ahol biztonságtechnikai managerként dolgozom, mögöttem áll és visszavár. Sőt, az egyetem sem hagyott cserben. Pont befizettem ugyanis a félévi tandíjat, amikor kiderült a betegségem, ám az egyetem méltányosan járt el és majd abban a félévben számítják be a befizetett összeget, amikor majd folytatni tudom a tanulmányaimat.”

Tamást megtalálták az okoskodók is. Volt, aki arra biztatta, hagyja abba a kemoterápiát és használjon kannabisz olajat, más probiotikum szedésre ösztönözte.

„Hiszem, hogy minden fejben dől el. Fel kell dolgozni a hírt és nem szabad befele fordulni. Nincs olyan, hogy mi lett volna, ha. Ez van, ezt kell legyőzni. Küzdeni mindig, feladni soha” – üzeni minden sorstársának Dananaj Tamás

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő zagyvaságokat hordtak össze – a Házasság első látásra legjobb aranyköpései

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

magyarnemzet.hu

Strucctojás nagyságú jég esett, többen meghaltak + videó

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

magyarnemzet.hu

„Bocsánatot kérek Guy Verhofstadt miatt! Ő a népem szégyene!”

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el

INSIDER

Nyitrai Zsolt: A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára!

INSIDER

Berobban a nyárias meleg, közel 30 fok is lehet

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai