Létrehozva: 2019.12.11.

Táncoló jegesmedvék buliznak a csákánydoroszlói Las Vegasban

6 méteres hóember, 10 méter magasról hulló hó, igluban táncoló jegesmedvék: a vasiak legnagyobb örömére idén újra megnyitotta kapuit a csákánydoroszlói meseház, vagy ahogy a helyiek nevezik: Las Vegas. Gyurján János összeszámolta: a mesés díszítésre tíz év alatt több mint 3 millió forintot költött.

Álmában sem gondolta volna közel egy évtizede Gyurján János, amikor a felesége kedvéért fényfüzéreket aggatott az ereszcsatornájára, hogy egyszer majd polgárőrök fogják irányítani a forgalmat a háza előtt, annyian akarnak majd bejönni hozzájuk, hogy megcsodálhassák az adventi kertjét.

Fotó: Ripost

Pedig a csákánydoroszlói Las Vegas története így kezdődött: néhány villogó füzérrel, amivel János a feleségének, Bettinek szeretett volna kedveskedni. Szép lassan bővült a készlet, és mostanra már az ország egyik közkedvelt év végi turistalátványossága lettek. Hagyományosan advent első vasárnapján nyitják ki a kapukat, ezen a napon most háromezren látogattak hozzájuk, hogy megcsodálják az újdonságokat.

Fotó: Ripost

„Nagyon meglepődtünk, mert ennyi emberre nem számítottunk. A tavalyi évet családi okok miatt kihagytuk, de 2017-ben hatszázan jöttek az első napon. Idén már csütörtöktől vasárnapig a helyi polgárőrség segítségét kell kérjük a látogatók nagy száma miatt” – fejtegette János. – Minden nap folyamatosan jönnek, még szenteste is van látogatónk. Ezen az egy estén azonban bezárjuk a kapukat, és csak kívülről lehet bekukucskálni.

Fotó: Ripost

A fantasztikus mesevilágba ingyenes a belépés, és eddig még senki nem bánta meg, hogy ellátogatott Csákánydoroszlóba. Rögtön a kapunál egy hat méteres hóember fogadja a belépőket, mögötte jéghegyek magaslanak, előtte pedig egy kis led-patakban úszik néhány hattyú. A háttérben hópelyhek szállingóznak, tíz méter magasról, az égen pedig ragyognak a csillagok és a hold. A pingvinek és a rénszarvas mellett elhaladva megérkezünk az idei év nagy különlegességéhez: a táncoló jegesmedvékhez.

Fotó: Ripost

„Egyenesen Belgiumból rendeltem őket, itthon nem lehet ilyesmit kapni. Animatronic-ok, tehát emberi mozgást utánzó állati robotok. Mivel beltéri használatra készítették, így egy kis iglóban helyeztem el őket” – magyarázta János. – „A másik újdonság a makettszoba. Az itteni holmik már eddig is megvoltak, egy részük a házon belül, a többi pedig a padláson volt.”

Fotó: Ripost

Jánosék nyolc éve építik fel minden évben a karácsonyi mesevilágukat. Évről évre előrukkolnak valamilyen újdonsággal, a számításaik szerint nagyjából 50 ezer LED izzó világít a kertjükben, ami óránként 3 kilowatt áramot fogyaszt, vagyis havonta mintegy kétezret. Ez pedig azt jelenti, hogy ennek a havi díja kb. 70 ezer forint. A sok csoda pedig együttesen több mint 3 millió forintba került!

„Nem sajnálom sem a pénzt, sem a fáradtságot erre! Már az év elején elkezdem tervezgetni, milyen legyen, nyáron már megkezdjük az előkészületeket, és ősszel nekiállunk apránként felépíteni. A hegyek például már szeptember első két hetében a helyükön álltak” – folytatta János. – „Egész évben erre az egy hónapra készülök, én ilyenkor töltődöm fel. Nagyon jó érzés látni, hogy örömet okozok az embereknek.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

borsonline.hu

Rejtélyes üzenet, Messit elcsábítja Kim Kardashian?

hirtv.hu

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára + videó

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

hirtv.hu

Gyurcsány: a Magyar Péter-jelenség többet árt az ellenzéknek, mint a Fidesznek + videó

origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

INSIDER

Két halálos áldozat Alsónémediben: hídról zuhant csatornába a lovaskocsi

INSIDER

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el