Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2020.04.11.

Karácsony magát mosdatja a felelősségvállalás helyett

Egészen ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől – állítja Kocsis Máté.

Közösségi oldalán keresztül üzent Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármesternek. A frakcióvezető szerint döbbenetes, hogy a Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül a lábát se tette be senki hetekig, míg a tisztifőorvos igen, és míg a kormányhivatal védőfelszereléseket adott a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonának, addig Karácsony Gergely ahelyett hogy cselekedne, interjúkat ad arról, hogy már megint nem tehet semmiről.

Kocsis Máté Facebook-oldalán azt írja: „Egészen ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől. Az is egészen ízléstelen, ahogyan a balliberális média napok óta szerecsen-mosdatja. Hiába zsonglőrködnek a szavakkal, hiába törik komplett szerkesztőségek a fejüket hangzatos címeken, amik elkenik Karácsony felelősségét, attól a tény még tény marad: ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős. Ez esetben a fővárosi. Ilyen egyszerű. Ez az a felelősség, amit Karácsony Gergely nagyon szeretett volna tavaly megkapni, és meg is kapott a budapestiektől. Hát, tessék vállalni, főpolgármester úr!”

Nemcsak akkor kell főpolgármesternek lenni, amikor kinevezésekről lehet dönteni, vagy amikor Gyurcsány embereinek milliós szerződéseit lehet aláírni, vagy amikor Soros utal egymillió eurót, hanem akkor is főpolgármesternek kell lenni, amikor idősek fertőződnek meg egy FŐVÁROSI FENNTARTÁSÚ otthonban!

Kocsis Máté azzal folytatta, hogy emlékeztetett: a Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül a lábát se tette be senki hetekig. A tisztifőorvos, Müller Cecília viszont meglátogatta az intézményt és azonnali intézkedésekre kötelezte a fővárosi önkormányzatot, miközben a kormányhivatal védőfelszereléseket adott.

„De a döbbenetes mégis csak az, hogy a főpolgármester még mindig nem cselekszik, hanem interjúkat ad arról, hogy már megint nem tehet semmiről”.

„Főpolgármester úr! Ez most nem a Lackner-ügy, akit elég volt nem felismerni, és nem a zuglói parkolási mutyi, amit elég volt agyonhallgatni, majd elfelejtik.

Itt emberéletekről van szó, főpolgármester úr, kezdjen már el dolgozni, és hagyja abba a másra mutogatást! Ne arról beszéljen, hogy ön szerint ki mit nem csinált, hanem arról, hogy ön, akinek a dolga, mit tett! Kérem!

Ahogy arról a Ripost beszámolt, a fővárosi önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősotthonban eddig 189-an kapták el a fertőzést, és 7 gondozott halt bele a betegségbe. Az intézmény vezetője a kormányhivatalhoz kényszerült segítségért fordulni, mert a fenntartók, azaz Karácsony Gergelyék nem segítettek.

 

Eközben azonban Karácsony Gergely a saját Facebook-oldalán megosztotta azt a hírt, hogy egy másik – szintén fővárosi fenntartású – idősotthonban is elszabadult a járvány. A Rózsa úti intézményben szerinte már 60 koronavírusos beteg van, 4 időst kezelnek kórházban. Mint írja, ”bevezettük a szigorú karanténszabályokat, az előírásoknak megfelelően mindent megteszünk az idős emberekért, a járvány terjedésének megakadályozásáért„.

Ez azért igazán különös, hogy csak most eszmélt a szigorú előírásokra, hiszen a 4 koronavírusos beteget már jóval korábban elszállították az intézményből és hatósági zárlatot rendeltek el. A Ripost újságírója kedden azonban még sehol sem látta a ”piros lapot„, a gondozottak pedig kényük-kedvük szerint járkáltak ki és be.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes túra az andalúziai El Caminito del Rey

origo.hu

Next Top Model Hungary: eljött a meztelen fotózás ideje

borsonline.hu

„Lebeg, és nem repülőgép” – ezek voltak a rejtélyes körülmények közt eltűnt pilóta utolsó szavai

magyarnemzet.hu

Indul az akció, így juthatunk garantáltan magyar szamócához kilónként ezer forint alatt

mindmegette.hu

Betétdíjas palackokra váltott a Szentkirályi, az ásványvíz és a Pepsi is érintett

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

origo.hu

Kondenzcsík: kell-e félnünk, ha ilyet látunk az égen?

travelo.hu

Hiszitek vagy sem, de Budapest a világ egyik legzsúfoltabb városa lett

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Top 5: Ekkor nézz az égre és minden vágyad teljesül

INSIDER

„Betörte a fejét és addig rugdosta, míg leszakadt a lépe, mégis visszament a bántalmazójához” - családja aggódik Andreáért

INSIDER

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

INSIDER

Gyász: meghalt Simon István